ОРЛАНДО — Жителите на Флорида подписват петиции за поставяне на

...
ОРЛАНДО — Жителите на Флорида подписват петиции за поставяне на
Коментари Харесай

Консервативният Върховен съд може да откаже на жителите на Флорида думата относно правата на аборт

ОРЛАНДО — Жителите на Флорида подписват петиции за слагане на правата на абортите за гласоподаване на хората идната есен, само че може да срещнат непреодолима крах от консервативния Върховен съд на щата.

Върховният съд би трябвало да утвърди езика на самодейността за гласоподаване и в случай че не го направи, поправката няма да бъде включена в бюлетината за 2024 година

Поддръжниците на поправката също би трябвало да се съберат повече от 400 000 подписа, с цел да влезете в бюлетината, да се противопоставите на рекламна акция против абортите, която към този момент се оформя, и да спечелите най-малко 60% от гласовете, с цел да си осигурите прекосяване.

Републиканският основен прокурор Ашли Мууди се бори да резервира мярка за отбрана на правата на аборт отвън бюлетината, потвърждавайки, че е подвеждаща, защото не дефинира „ жизненост “. Обществеността има разнообразни тълкувания на това какво значи този термин, написа тя в правна информация.

Това е мотив, който може да има тежест в съда поради неговия „ извънредно закостенял състав “, сподели Боб Джарвис, професор по право в Nova Southeastern University.

Един арбитър е женен за спонсор на шестседмичната възбрана на абортите във Флорида и прокарва законопроекти срещу абортите, когато е служил в Конгреса. Кандидатът за президент на Републиканската партия, губернаторът Рон ДеСантис назначи петима от седемте съдии.

„ Провалът на вносителите на тази корекция да дефинират „ жизненост “ съгласно мен е сериозна неточност “, сподели Джарвис. „ Като най-малко, в случай че поправката бъде призната, това ще докара до години правосъдни разногласия. “

Съдът има време до 1 април да постанови решение.

Cecile Scoon, co -президент на Лигата на дамите гласоподаватели на Флорида, сподели, че счита, че жителите на Флорида знаят какъв е залогът.

„ Те схващат, че това, което държавното управление се пробва да направи, е да се вмъкне във вашата дарба да вземате персонални решения с вашият снабдител на медицински услуги “, сподели тя. „ Така се схваща. Ясно е като носа върху лицето на човек. “

Резюмето на самодейността за гласоподаване гласи частично: „ Нито един закон няма да не разрешава, глоби, забавя или лимитира аборта преди жизненост или когато е належащо за отбрана на здравето на пациента, както е несъмнено от доставчика на здравни услуги на пациента. “

Поддръжниците на изменението прекараха една година в деликатно разработване на езика с правни специалисти, с цел да подсигуряват, че ще дава отговор на условията на страната, преди да разгласяват петицията през май, сподели Лорън Брензел, шеф на акцията за Floridians Protecting Freedom, групата, спонсорираща самодейността.

Тя назова аргумента на Moody's „ кух и политически стимулиран “.

„ Ние се усещаме уверени в нашия език. … Не мисля, че има гласоподавател, който да не схваща какво тъкмо значи този език “, сподели Брензел.

По-рано тази година ДеСантис подписа законопроект, който не разрешава множеството аборти след шест седмици бременност. Този закон ще влезе в действие, в случай че Върховният съд удостовери възбраната за 15-седмични аборти, призната предходната година.

Съдът има за задача да оцени препоръчаните цивилен начинания за гласоподаване, с цел да дефинира дали езикът е явен и няма да подведе гласоподавателите и се занимава с една тематика.

Ако реши, че езикът на гласуването е подвеждащ, поддръжниците на правата на абортите ще би трябвало да стартират изначало, като идната опция идва на изборите през 2026 година

Мууди, непосредствен съдружник на ДеСантис, прикани съда да отхвърли поправката, наричайки я „ изпитание да се заблуди електоратът на Флорида “. бомби със закъснител, които ще разрешат на последователите на абортите по-късно да настояват, че поправката има доста по-широко значение, в сравнение с гласоподавателите биха си помислили, ” твърди Муди в своята записка. оцелее самичък със общоприета здравна интервенция, до момента в който други може да считат, че това се отнася досега, в който се чака бременността да докара до раждане онлайн, като се изключи аборт или ненадейно злощастие, написа Муди.

Тя също възрази, че мярката за гласоподаване не прави разлика сред физически и душевен положения за аборти, осъществени за отбрана на здравето на пациента., общоприето значение “ като „ точката, в която плодът може да оцелее отвън утробата “.

Държавният закон дефинира жизнеспособността като „ стадий на развиване на плода, когато животът на плода е резистентен отвън утробата посредством общоприети медицински ограничения. “

Терминът „ здраве “ също има значение на „ здрав разсъдък “ и е бил употребен в резюметата на бюлетините, утвърдени от съда в предишното, настояват юристите на акцията.

< p> Поддръжниците на правата на абортите са оптимисти за възможностите си във Флорида поради триумфите в други щати.

Съвсем неотдавна гласоподавателите в Охайо утвърдиха конституционна корекция, защитаваща правата на аборти, с 57% от гласовете. Езикът на бюлетината се трансформира в проблем там, като поддръжниците подлагаха на критика републиканците за модифициране на текста, като да вземем за пример потреблението на „ неродено дете “ вместо „ плод “.

Кампанията във Флорида обезпечи близо 500 000 подписа и събра повече от 8 милиона $. Те ще се нуждаят от 891 523 подписа до 1 февруари, с цел да влязат в бюлетината. Мярката се нуждае от минимум 60% утвърждение от гласоподавателите, с цел да бъде призната.

След изборите в Охайо петицията във Флорида означи скок на доброволци и дарения, привличайки поддръжка от всички партийни връзки, сподели Брензел.

< p> „ Не виждаме това като политически въпрос “, сподели тя. „ Виждаме го като самодейност за опазване на здравето. … Политиците не би трябвало да са главните решаващи по този въпрос. Трябва да са лекари. “

Организаторите се усещат добре, че ще съумеят да спазят крайния период за сключване, макар новите разпореждания, признати от следения от републиканците законодателен орган, които затрудняват гласуването на групи, Брензел сподели.

Изработването на бюлетина е скъпо предложение. Кампаниите би трябвало да употребяват платени събирачи на подписи, с цел да спазят крайния период.

Друга акция за узаконяване на марихуаната за забавление събра близо 40 милиона $, съвсем напълно от Trulieve, най-големият оператор на здравна марихуана във Флорида.

John Stemberger, президент на Съвета за фамилна политика против абортите във Флорида, сподели, че счита, че има късмет Върховният съд да отхвърли самодейността за абортите, само че се образува коалиция, с цел да й се опълчи с имейли и телевизионни реклами, в случай че тя стигне до гласуването.

„ Структурата се основава, с цел да има пълноценна акция “, сподели той. „ Ще бъдат изхарчени милиони долари. “

Стембергър нарисува препоръчаната корекция като последна мярка, която би разрешила абортите до раждането.

Брензел отвърна, че самодейността е написана, с цел да подсигурява дамите получават здравните грижи, от които се нуждаят, с цел да се оправят с животозастрашаващи положения, които могат да зародят по време на бременност. Поддръжниците приготвят своя лична акция за битка с „ дезинформацията “ от бранителите на абортите, сподели тя.

По време на последния президентски спор ДеСантис сподели, че придвижването срещу абортите е било хванато „ погрешно “ при гласоподаване начинания и референдуми.

В следващо изявление ДеСантис сподели за NBC News, че „ придвижването за живота би трябвало да стартира да се включва в тези референдуми. Почистват часовника си. “

Върховният съд на Флорида се измести надясно с петимата назначени от ДеСантис, всичките имащи връзки с консервативното Федералистко общество.

Съпругата на арбитър Чарлз Кенейди е щатският представител Дженифър Канади, R-Лейкланд, която съфинансира шестседмична възбрана на абортите. Чарлз Кенейди също има надълбоко вкоренено опълчване на абортите, датиращо от времето му в Законодателния орган и Конгреса.

Друг арбитър, Джейми Р. Гросханс, работеше правно за група, която обезкуражава дамите да вършат аборти, оповестява бюрото на Times/Herald Capitol.

Но Скуун сподели, че се надява съдиите да оставят настрани персоналните си възгледи и да оставят хората да си кажат думата по въпроса.

„ Надявам се Върховният съд на Флорида ще покаже предпочитание да се придържа към стандартите на закона и да не взема политически решения “, сподели тя.

_____

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР