Оризът е универсалната гарнитура, която подхожда на практика на всяко

...
Оризът е универсалната гарнитура, която подхожда на практика на всяко
Коментари Харесай

Различни видове ориз и техните ползи

Оризът е универсалната гарнитура, която подхожда на процедура на всяко ядене, а и самичък по себе си може да бъде основата за една неповторима манджа. Ценен във всички континенти и употребен всекидневно от заведения за хранене, кулинари и домакини, оризът е съвсем незаместим детайл в кухнята на всеки. Вижте най-често срещаните типове ориз и техните изгоди:

1. Бял ориз
 Варите ориза неверно! Вижте верния метод тук. Варите ориза неверно! Вижте верния метод тук.
Ние постоянно подготвяме ориз в домовете си и той е постоянна част от диетите ни. Обичаме го както като храна, която не изисква доста мисъл,...

" Кралят " ориз е точно белият. В цяла Азия надали ще седнете на маса за обяд или вечеря без ориз. Изключително известен и в средиземноморската кухня, обичаното на всички ядене " паеля " се прави точно от бял ориз. Основен проблем при него е, че изисква много обработка, с цел да може да бъде толкоз дългогодишен, колкото е, а и с цел да може да се сварява по-лесно. Това го прави много по-достъпен за едно домакинство, отколкото другите типове, само че с преработката му отпадат по този начин потребните фибри, антиоксиданти и други, което го прави минимум здравословен от всички останали разновидности.

2. Кафяв ориз

За разлика от белия, при кафявия ориз е отстранен единствено хускът (фибрите), само че пластът трици и зародиш е непокътнат. Много богат на антиоксиданти и фибри, кафявият ориз е доста по-здравословен от белия, а със същата калоричност. Високото наличие на фибри, антиоксиданти и протеин, спомага за контролиране на кръвната захар и инсулина. Високото съдържание на магнезий, укрепва мускулатурата на организма, го прави отличен избор в менюто на спортисти.

3. Червен ориз
 Тези 3 храни би трябвало да се употребяват постоянно студени, с цел да нямате проблеми със стомаха Тези 3 храни би трябвало да се употребяват постоянно студени, с цел да нямате проблеми със стомаха
Някои от храните, които консумираме всекидневно, се предлага да се ядат охладени. Те в никакъв случай не би трябвало да се затоплят, тъй като това ще до...

Сравнително не изключително известен, тъй като е с по-скъп, а и по-калоричен, само че в допълнение на преимуществата, които наследява от кафявия ориз, аленият е и извънредно богат на желязо. Всъщност, от време на време е желана алтернатива и от хора със непоколебим хранителен режим, тъй като това е въглехидрат с извънредно постепенно разграждане в организма, което значи, че ще сте сити по-дълго време. Доста известен е при хора със здравословни проблеми, тъй като е считан за положително средство в борбата с ракови кафези и диабет.

4. Черен ориз

Черният ориз е прочут също и като " императорски " ориз. От всички типове, този вид ориз е с най-високо наличие на протеини, фибри, вит. Е и доста антиоксиданти.  Изключително подобаващ за хора, които желаят да отслабнат, тъй като е с невисок гликемичен показател (което го прави съвършен и за диабетици), а и доста нискокалоричен - единствено 320 ккал /100 г. . Почти тройната му цена по отношение на белия му противник, обаче го прави не толкоз известен в всекидневието на един средностатистически дом. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР