Ориз и морски водорасли нори - тайната на дълголетието на

...
Ориз и морски водорасли нори - тайната на дълголетието на
Коментари Харесай

Най-полезното растение според китайските лечители!

Ориз и морски водорасли нори - тайната на дълголетието на японците

Ламинария и дребните синьо-зелени водорасли Спирулина са най-употребявани от индивида.

Много хора я знаят като морско зеле, само че в действителност има доста типове Ламирания. Най-популярна е японската.

Ламинарията доставя нашия организъм с големи количества потребни субстанции: йод, фосфор и разнообразни микроелементи. Тя е доста богата на целулоза, която е основата на всяка здравословна диета и обезпечава естествената работа на стомашно-чревния тракт и на целия организъм, като цяло.

Спирулина е микроскопично спираловидно водорасло, растящо както в солена, по този начин и в прясна вода, а през днешния ден Спирулина се преработва в таблетки и прахчета, които се прибавят към храната.

Японските водорасли в гастрономията

Араме

Това са доста необятни водорасли с тъмнокафяв цвят. Те са с доста мек усет и хрупкава текстура. Продават се в изсушен тип, фино нарязани. Използват се обилно в японската кухня: в предястия, тестени артикули, супи и печени ястия. Понякога се употребяват под формата на прахуляк като добавка към зеленчукови или рибни блюда.

Уакаме

В него се съдържа огромно количество калций - 15 пъти повече, в сравнение с в млякото. Това са дълги тъмнозелени или тъмнокафяви водорасли. Те са сладки и нежни и малко наподобяват усета на стридата. Най-често се употребяват за супи и салати.

Комбу
 5 храни с безспорна изгода за здравето ти 5 храни с безспорна изгода за здравето ти
Няма човек, който да не е на ясно с от дълго време одобрените правила за по-дълъг и здравословен живот. Спортът, задоволително сън, избягването...

Това са необятни и плоски водорасли с мрачно маслинов цвят. Най-често ги прибавят към ястия с боб и зеленчуци. От тях се подготвя и бульон, който има характерен морски мирис. Те имат задоволително мощен мирис, което разрешава едно парче комбо да се употребява два-три пъти. Ако по водораслото има тъничък бял пласт, не го измивайте. Той е безопасен и е " виновен " за мощния мирис.

Нори

Тези водорасли са богати на протеини, фосфор и витамин А. Продават се изсушени. Те са блестящи и доста тънки. Цветът им е от тъмнозелен до черен. Именно в тях се увива сушито. Понякога, ситно нарязани, се прибавят към ориза.

Хизики

Хизики са водорасли с тънки стебла в тъмнокафяв цвят. По консистенция наподобяват доста на спагетите. Изсушените хизики имат черен цвят. Преди приложимост те се накисват и размерът и се усилва от 3 до 5 пъти.
 Вегетарианците ще се любуват на усета на бекона Вегетарианците ще се любуват на усета на бекона
Учените от университета на Орегон (САЩ) са отгледали необикновен тип тъмночервени водорасли с усет на бекон. Тъмночервените водорасли, и...

В този тип водорасли има доста желязо и калций. Могат да се ядат сурови или сварени на доста муден огън в сладостен соев сос. Разноцветните червени и зелени водорасли тосака могат да послужат като прелестна декорация на всяко рибно ястие.

Кулинарни опити

Морските водорасли се оферират в замразен, осолен, маринован и изсушен тип. Те могат да се прибавят към супи, рибни ястия, от тях се вършат доста вкусни салати, а в Япония са незаместим съставен елемент при изработката на суши. Водорасли ядат всички и на всички места.

В доста страни кафявите морски водорасли се употребяват като стабилизатори и сгъстители за увеличение размера на питателните съставки, като желиращи добавки и като съставни елементи за възстановяване на вкусовите и ароматните свойства на главния артикул. Алгинатите - артикул, който се получава след преработката на водораслите, се прибавят непрекъснато за възстановяване структурните качества на артикули като майонеза, кремове, маргарин, сосове, сирена т.н.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР