Оригиналното кисело мляко (без добавени подсладители, ароматизатори или/и оцветители) е

...
Оригиналното кисело мляко (без добавени подсладители, ароматизатори или/и оцветители) е
Коментари Харесай

Пет ползи да ядем редовно кисело мляко

Оригиналното кисело мляко (без добавени подсладители, ароматизатори или/и оцветители) е извънредно здравословна храна

В основата на механизма, по който се създава киселото мляко е ферментацията на изходния артикул – прясно издоено краве, овче или козе мляко. Това е химическа реакция, при която естествената захар в млякото – лактозата – ферментира под действието на млечнокисели бактерии и в следствие се получава млечна киселина, която е виновна за текстурата и неповторимия усет на киселото мляко, написа.

Оригиналното кисело мляко (без добавени подсладители, ароматизатори или/и оцветители) е извънредно здравословна храна. Ето какви са неговите изгоди за човешкия организъм:

1. Има многостранен резултат да усъвършенства действието на сърдечно-съдовата система, с помощта на съдържащата се в него композиция от наситени и мононенаситени мастни киселини, витамини от групата В и микроелементите магнелий, фосфор и калий, които подкрепят производството на „ добър “ HDL холестерол в кръвта и по този начин защищават от образуването на плаки по стените на артериите, водещо до тяхното свиване и последователно задръстване. Резултатът от това е: трайно повишавате на кръвното налягане, със мощно повишен риск от инсулти, инфаркти и други сърдечни болести.

2. Има благоприятен резултат да защищава костната система от ранното ѝ изхабяване, както и да поддържа здрави зъбите. Причината е в необятно застъпените витамини В12, D и рибофлавин и микроелементи като 200 г кисело мляко обезпечават: съвсем половината от дневните потребности на организма от калций, 38% - от фосфор, 12% – от магнезий и 18% – от калий. Тази композиция, дружно с протеините, има предпазен резултат във връзка с остеопорозата, който се демонстрира отчетливо при постоянна консумация на 1 ½ кофички кисело мляко.

3. Действа в посока да форсира метаболизма посредством точно на релативно високото наличие на протеини /6%/, които са главния енергиен източник в организма. Също по този начин, с помощта на високите равнища на протеин и калций, се усилва производството на хормоните, които предизвикват възприятие на насищане по повод приемането на храна, което индиректно спомага за контролиране на апетита и оттова – на регулирането на талията и телесното тегло.

4. Действа благотворно за нормализиране работата на стомашно чревния тракт, когато се употребяват тези типове кисело мляко, чиито първоначален артикул е съдържал живи бактерии или пробиотици (бифидобактерии и лактобацили), или такива са били добавени след неговата пастьоризация; съответно, постоянното изразходване на такива кисели млека снижава признаците на запек, диария и всевъзможни други раздразнения на червата и след време – изчезват!

5. Повишава имунитета на организма изключително в случай че съдържа задоволително количество пробиотици, които дружно с впечатляващите количества на микроелементите магнезий, селен и цинк, води до внезапно понижаване на всевъзможен тип вирусни и бактериални инфекции.

Изводът е явен – нека да обичате да си хапвате натурално кисело мляко – това е гаранция, че ще се радвате на положително здраве!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР