Оригиналният програмен код на World Wide Web бе продаден на

...
Оригиналният програмен код на World Wide Web бе продаден на
Коментари Харесай

Продадоха на търг програмния код WWW за над $5 млн.

Оригиналният програмен код на World Wide Web бе продаден на  търг за 5,435 милиона $, съобщи CNBC като се базира на публично известие на аукционната къща Sotheby`s. Софтуерният код, написан от Тим Бърнърс-Лий през 1990 година, се счита за едно от най-важните изобретения след печата.

Той беше препоръчан на търг под формата на така наречен Non-Fungible Token (NFT), желана напоследък за доказване на достоверност.

Търгът за WWW, озаглавен  „ Това промени всичко “ е почнал на 22 юни, а наддаването е стартирало от 1000 $. Продадени са 9555 реда стратегия, в това число внедряването на програмния език HTML (Hypertext Markup Language), също изобретен от Бърнърс-Лий, и протокола за прекачване HTTP (Hypertext Transfer Protocol). Пакетът включваше и HTML документ с указания за употреба на новия програмен продукт, прецизира CNBC.

Приходите ще бъдат в интерес на начинания, които Бърнърс-Лий и брачната половинка му Розмари Лийт поддържат, прецизират от Sotheby’s.

NFT се радват на все по-голяма известност и към този момент се трансформират в многомилионен пазар. През март основаният в Южна Каролина графичен дизайнер Beeple, чието същинско име е Майк Уинкълман, продаде NTF за рекордните 69 млн. $ на търг на Christie’s. Джак Дорси, основният изпълнителен шеф на Twitter, също продаде първия си туит като NFT за 2,9 млн. $ по-рано същия месец. Според профилирания уебсайт Nonfungible, който следи този пазар общите продажби на NFT са достигнали впечатляващите 2 милиарда $ през първото тримесечие на тази година
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР