Оригиналните ръкописни текстове на Дейвид Бауи на поп класиката Starman

...
Оригиналните ръкописни текстове на Дейвид Бауи на поп класиката Starman
Коментари Харесай

Продадоха ръкопис на Дейвид Бауи за над 200 000 паунда

Оригиналните ръкописни текстове на Дейвид Бауи на поп класиката Starman - част от албума, който го катапултира до интернационална славаq през днешния ден бяха продадени на търг във Англия за 203 500 паунда.

Излязла като сингъл през 1972 година, песента за $Звездния човек, който би желал да пристигна и да се срещне с нас, само че мисли, че ще ни взриви мозъка ", е включена в концептуалния албум Ziggy Stardust.

Ръчно написаният текст се продаде за пет пъти по-висока сума от прогнозната цена от 40 000 паунда.

Печелившият участник в търга e Оливие Варен, шеф на отдел " Придобивания и сбирки " в Музея за класическо и съвременно изкуство в Тасмания, от името на частен колекционер.

Текстовете на песните преди този момент бяха изложени като част от сбирката David Bowie Is на музея V&A. От 80-те години на предишния век те са били благосъстоятелност на едно и също лице. Страницата с формат А4 съдържа ръкописни ремонти и редакции на Бауи, в това число поправени правописни неточности и допълнения.

През 2019 година първото демо на Бауи, който пее Starman, беше продадено за 51 000 паунда, откакто събираше прахуляк в продължение на съвсем пет десетилетия.

Бауи, роден като Дейвид Джоунс, умря на 69-годишна възраст в Ню Йорк през 2016 година

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР