Оригинална скица на английския книжен илюстратор Ърнест Шепърд за детската

...
Оригинална скица на английския книжен илюстратор Ърнест Шепърд за детската
Коментари Харесай

Откриха уникална илюстрация към първото издание на Мечо Пух

Оригинална схема на британския хартиен илюстратор Ърнест Шепърд за детската история на Алън Милн " Мечо Пух " е открита в мазето на книжарница във Англия, заяви вестник " Таймс ".


" Вероятно сте осведомени с изображението. Мечо Пух и Прасчо вървят към залеза и размишляват върху закуската и какви забавни неща ги чакат на идващия ден. Това изображение е възпроизвеждано неведнъж, само че оригиналите са доста редки. Сега достоверна версия на тази фамозна сцена, дело на илюстратора на Мечо Пух Е. Х. Шепърд, е открита след години предпазване в мазето на книжарница, увита в остаряла забрадка ", се споделя в публикацията на " Таймс ".

Отбелязва се, че това не е истинската схема, нарисувана за книжното издание от 20-те години на ХХ век, а илюстрация, основана от ръката на Шепърд.

" Досега е продадена единствено една негова рисунка с тази сцена. Това е оригиналът, продаден предходната година за 220 000 $ ", се споделя в публикацията.

Откритата рисунка ще бъде продадена на търг. " Между 20 000 и 30 000 английски лири би била атрактивна оценка на цената й ", цитира изданието представителя на аукционната къща Dominic Winter Auctioneers Крис Олбъри./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР