Орхидеята на Барак и Мишел Обама е част от над

...
Орхидеята на Барак и Мишел Обама е част от над
Коментари Харесай

Ще получат ли Тръмп и Ким Чен Ун своя орхидея от Сингапур?

Орхидеята на Барак и Мишел Обама е част от над 200 цветя, които се обитават в Ботаническите градини на Сингапур. Страната обичайно основава и кръщава орхидеи на значими свои посетители

Още по тематиката
Пхенян разгласи, че е подготвен да приказва с Вашингтон " когато и да е, под всяка форма "
25 май 2018
Двете Кореи си сверяват часовниците

След прочувствената среща на Ким и Мун в Панминчжон стартира комплицираната дипломатическа игра за постигането на помиряване на Корейския полуостров
3 май 2018
" Корейската пролет " настава с очаквания и нерешителност

Въпреки историческата среща сред Мун Дже-Ин и Ким Чен-Ун, двете Кореи към момента не са подготвени да приказват в дати за нуклеарното разоръжаване и помиряването на полуострова
27 апр 2018 С кремавожълт център и набръчкани краища, лилавата орхидея на Барак и Мишел Обама символизира другарските връзки сред Сингапур и Съединени американски щати. Една от най-богатите страни в света, Сингапур, обичайно основава и кръщава специфичен хибрид на националния си знак, орхидеята, при високопоставена аудиенция.

Дни преди историческата среща сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен Ун в Сингапур международни анализатори спекулират дали островната страна ще продължи " дипломацията на орхидеята ", написа Reuters.

" Този тип дипломация е неповторим за Сингапур ", споделя Николас Фанг от Института за интернационалните връзки в страната. Фанг счита, че обичайното кръщаване на орхидеи в символ на благосклонност и другарство ще продължи и в този момент.

" Ще би трябвало да изчакаме, с цел да разберем дали ще има по една орхидея за всеки водач поотделно, или единствено една, която ще символизира двустранната среща ", прибавя Фанг.

Специалните орхидеи се отглеждат в единствената тропическа градина, която е в листата за международно завещание на UNESCO. Ботаническата градина се намира и наоколо до региона, където на 12 юни Тръмп и Ким Чен Ун ще разискват бъдещето на Корейския полуостров, преустановяване на нуклеарната стратегия на Северна Корея, както и вероятни дипломатически и стопански връзки.

Сингапур не е оповестил публично желанията си да посвети орхидея на срещата. От Nparks, които дават отговор за ботаническите градини, считат, че дипломацията на орхидеята играе " значима роля в построяването на двустранни връзки ". Миналата година от организацията оповестиха за 200 орхидеи, които са били кръстени на значими посетители на Сингапур.

Сред сбирката са и две растения, кръстени на бащата и дядото на севернокорейския водач, които се намират в Пхенян. Сегашният водач обаче към момента няма цвете, кръстено на него.

Освен семейство Обама Сингапур е посвещавал орхидеи на китайския президент Си Дзинпин и южноафриканския водач Нелсън Мандела, немския канцлер Ангела Меркел и израелския министър-председател Бенямин Нетаняху. Последният водач, почетен с достойнството, е индийският министър председател, на чието име е кръстена орхидеята Dendrobium Нарендра Моди.

Сингапур не посвещава орхидеи единствено на държавни водачи, само че и на кралски особи и известни персони. Принц Чарлз и брачната половинка му Камила са последните членове на английското кралско семейство, удостоени с орхидея, а Елтън Джон е измежду звездите, които могат да се похвалят с цвете.

Служителите на отглеждащата орхидеи компания Woon Leng Nursery изясняват, че растението е особено основано за избран случай. Освен че е неповторима и рядко срещана, " хибридната орхидея е сложна за развъждане и лишава най-малко пет години да се сътвори ", прибавят от Woon Leng Nursery.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР