Орхидеите са едни от най-красивите цветя, които можем да отглеждаме

...
Орхидеите са едни от най-красивите цветя, които можем да отглеждаме
Коментари Харесай

Полезни съвети за отглеждане на орхидеи у дома

Орхидеите са едни от най-красивите цветя, които можем да отглеждаме вкъщи. Грижите за тях не са доста, в случай че се съблюдават избрани условия. Ето някои препоръки за развъждане на орхидеи:

Светлина

Орхидеите обичат светлина, само че не директна слънчева светлина. Поставете ги на ярко място, само че не на директна слънчева светлина, тъй като ще изгорят. Ако намерите вярното място, те ще ви радват със своите прелестни цветове. Южно или югозападно ревю не са подобаващи за тях.

Температура

Тези красиви цветя обичат топлината, само че не прекомерно високите температури. Поддържайте температурата в стаята към 18-25 градуса Целзий. Важно е също саксиите да не бъдат против климатика.

Влага

Орхидеите обичат мокрота, по тази причина е добре да им осигурите мокрота в помещението, където се намират. Можете да поставите под подложката на саксията с орхидея паница с вода или да употребявате овлажнител на въздуха.
 орхидеи Istock
Поливане

Орхидеите не обичат прекомерно доста вода. Поливайте ги, когато почувствате, че почвата е изсъхнала на досег. Избягвайте да ги преполивате прекомерно, тъй като това може да докара до изгниване на корените. Най-добре дръжте орхидеите в транспарантни саксии, с цел да можете да виждате степента на мокрота.

Торене

Те имат потребност от специфичен тип тор, който да им обезпечи нужните хранителни субстанции. Торете ги веднъж на месец със специфичен тор за орхидеи.

Спазвайки тези препоръки, орхидеите ви ще цъфтят и ще се развиват сполучливо в домашни условия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР