Орхидееният експерт и президент на Първо орхидеено общество Крум Сотиров

...
Орхидееният експерт и президент на Първо орхидеено общество Крум Сотиров
Коментари Харесай

Експертът Крум Сотиров представя проектът Орхидария“ пред колекционери от Варна

 Орхидееният специалист и президент на Първо орхидеено общество Крум Сотиров ще показа своя план " Орхидария “ пред колекционери и членове на обществото на 8 февруари, събота от 18 ч. в Арт-салона на Радио Варна.

" Орхидария “ е първата на Балканите оранжерия с колекционерски орхидеи със забележителна селекция от качествени и завладяващи растения. В нея са показани 84 типа – великански екземпляри, дребни орхидеи, безлистни орхидеи, любопитни азиатски типове в цъфтежна възраст, които съставляват интерес и за напреднали колекционери, и за хора, които в този момент дебютират в това занимание.

" Страстта към орхидеите в България се разраства по този начин, както набира скорост и в международен мащаб. Все повече хора одобряват предизвикването да отглеждат в нашите условия тези красиви и примамливи растения. Мнозина търсят забавни типове, разнообразни от това, което се предлага всеобщо. " Орхидария “ ще им даде опция да се снабдят с качествени екземпляри, ще обогати познанията по какъв начин да се запази, отгледа и разцъфти сходно растение “, изяснява Крум Сотиров. Неговият план дава опция на българските фенове на орхидеите да имат мечтан тип без перипетиите на вноса и рисковете на поръчките от чужбина.

Крум Сотиров е получил образованието си в Меката на орхидистите – Кралската ботаническа градина Kew в Лондон. От години той е колекционер и интернационален преподавател в Орхидеените общества на Съединени американски щати и Канада. През 2014 година с запалянковци от Варна и района основава Първо орхидеено общество, на което е президент. Води редица уоркшопове за пресаждане на орхидеи, в това число и за деца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР