Орхан Мурад прогледна с говорещи очи! Изпълнителят на Хиляди слънца

...
Орхан Мурад прогледна с говорещи очи! Изпълнителят на Хиляди слънца
Коментари Харесай

Орхан Мурад прогледна с говорещи очи, подари му ги Ахмед Доган

Орхан Мурад прогледна с говорещи очи! Изпълнителят на " Хиляди слънца " получи неповторим подарък – смарт камера за незрящи, която разпознава лица, чете книги, кредитни карти и разпознава артикули. " Говорещите очи " са подарък персонално от почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган и цялата партия, а Мурад получи дара по време на представянето на листата на придвижването за евровота от водача Мустафа Карадайъ.

" Това е фантазия! Мечта за незрящите в България, за която единствено съм чувал! Щастлив и горделив съм, че с помощта на господин Доган владея това устройство. Много съм благополучен, че ще мога да се самообслужвам с помощта на него ", разгорещено разгласи Мурад. Творецът се разтрепери от неспокойствие, когато водачът Карадайъ изненадващо го предложения на сцената, с цел да връчи дребната камера. Тя тежи едвам 22 грама, само че с помощта на нея незрящите имат опция да са изцяло независими.

" Устройството съставлява лека смарт камера, която мигновено разчита на глас текст от всевъзможни повърхности, разпознава и лица. Чете всевъзможен текст - книги, етикети и артикули, разпознава артикули, кредитни карти, банкноти и други. Да сте жив и здрав. Пожелаваме ви доста триумфи. Бъдете себе си и дано дълги години да ни радвате с това, което вършиме ", обърна се Карадайъ към изпълнителя на " Без теб ".

Камерата за незрящи се назовава " Моето око " и е създадена в Израел. Уникалното устройство е на българския пазар от предходната година, само че е недостъпно за множеството незрящи у нас. Самият Мурад разкри, че си е мечтаел да допре " говорещите очи ", които могат да четат текст на 19 езика. Причината - устройството е извънредно скъпо, цената му е към 6000 лева, откри инспекция на " България Днес ". У нас устройството е приспособено за българските консуматори и се прикрепя към очила. " Моето око " работи с батерия, проектирана да устоя до 3 часа при непрекъсната работа, а зареждането става за 40 минути.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР