Оргазмът е не само приятен, но има и благотворен ефект

...
Оргазмът е не само приятен, но има и благотворен ефект
Коментари Харесай

Оргазмът разкрасява и лекува: 7 положителни ефекта от върховното удоволствие

Оргазмът е освен прелестен, само че има и благоприятен резултат върху нашето здраве и хубост. Какви са изгодите от него? Дори и да не ги познавате, би трябвало да сте забелязали разликата.

Какви са позитивните резултати на оргазма?

Някои споделят, че висшото наслаждение е надценено. Но оргазмът не се нуждае от реклама. Да се убедиш, че си коства да го изпиташ, е все едно да убедиш някого да яде шоколад! Хубаво е, само че това е единствено едно от преимуществата. Оргазмът има и доста " странични резултати ".

Дори и да не ги познавате, незабавно щом ги изброим, ще разберете, че сте ги забелязали. Наличието на оргазъм очевидно се отразява на това по какъв начин изглеждаме. Това е разследване от потребните му свойства за здравето и хубостта. Ефектът е загряване и засищане на клетките с О2, разпределяне на мускулите, " усилване " на метаболизма.

За да бъдем точни, съгласно проучванията оргазмът е потребен, само че не и решителен фактор за хубостта. Понякога, с цел да забележите усъвършенстване във външния тип, е задоволително да се насладите на това да сте дружно с колегата, даже и да не бързате да преминавате към физическа непосредственост.

Сияйна кожа

По време на оргазъм мозъкът ни е безусловно залят с окситоцин, който е хормонът на щастието. В същото време внезапно спада равнището на кортизола, хормона на напрежението. Кръвта циркулира по-бързо, тъй че кожата получава огромна доза О2 – тенът става ярък и лъчезарен. Нивата на хормоните се изравняват - тъй че няма по-добро лекуване за акнето! Плюс това, бузите поруменяват.

По-пълни устни

Не единствено кожата на лицето се възползва от спомагателната доза О2. Промяната се вижда и върху устните – те стават по-плътни, а цветът им по-ярък и кондензиран. Това е доста по-добре и по-естествено, в сравнение с, когато посягаме към обещаващи резултати на характерни или естетични лекувания. Тук имаме незабавен резултат.

Блестяща коса

Може да не сте го очаквали, само че оргазъмът също въздейства и на това по какъв начин наподобява косата ви! Отново става въпрос за засищане на клетките с О2. По-добре наситеният с О2 скалп се отплаща с спомагателен искра и издръжливост в дълготраен проект.

Дълбок сън

Никога не заспиваме по този начин блажено и бързо, както след оргазъм. И при никакви други условия сънят не е толкоз бездънен и с всички вероятни изгоди – освен за хубостта, само че и за действието на целия организъм. На какво се дължи това? Пролактинът, обособен при оргазъм, ви разрешава да се „ отнесете “ по-бързо. Той предизвиква унесеност, а окситоцинът и вазопресинът са определящи за положителното качество на съня. Те ни вършат спокойни. Идеалният свършек на един под напрежение ден!

Оргазмът предотвратява инфаркти и сърдечни болести

Кардиолозите са безапелационни, че половият акт, който приключва с оргазъм, поддържа нашата кръвоносна система. В резултат на това рискът от инфаркт или инсулт понижава на половина. Кръвното налягане също се намалява.

Забравете главоболието

Ендорфините, които се отделят по време на оргазъм, имат аналгетичен резултат. Така че, в случай че имате главоболие, знаете какво да вършиме.

Самоувереност

Учените са съгласни за едно нещо – оргазмът и самоувереността са мощно свързани. И нищо не ни прави толкоз привлекателни за противоположния пол от това, че се усещаме добре и уверени със себе си.

Автор: Лора Костова, основен редактор на happy-woman.bg

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР