Организираният протест срещу Българския футболен съюз (БФС) около националния стадион

...
Организираният протест срещу Българския футболен съюз (БФС) около националния стадион
Коментари Харесай

Протестът срещу БФС в София доведе до сблъсъци между фенове и полиция, има ранени /снимки/

Организираният митинг против Българския футболен съюз (БФС) към националния стадион " Васил Левски " в София ескалира и докара до конфликти сред полицията и почитателите. Служителите на реда използваха водно оръдие, откакто протестиращи хвърлиха бомбичка по тях, а преди този момент възпламениха факли и димки. Феновете продължиха да хвърлят предмети, а полицията ги изтласка обратно по улица " Гурко ".
Стигна се до конфликти сред полиция и почитателите, като по информация на Би Ти Ви има потърпевши.
Хиляди футболни почитатели от цялата страна се събраха, с цел да изразят недоволството си против управлението на Българския футболен съюз (БФС) на проведен митинг в София. Той стартира в 17 часа в региона към Националния стадион " Васил Левски ". На оборудването в 19 часа стартира европейската подготовка сред България и Унгария.
На митинга участват почитатели на " Левски ", ЦСКА, " Ботев " (Пловдив), " Локомотив " (Пловдив) и други.
С крясъци " Оставка " и нецензурни викания към президента на БФС Борислав Михайлов и неговия заместител Йордан Лечков след 17.25 ч. огромна група почитатели на " Левски " се нарежда против бранш А на Националния стадион.
Запалянковците на ЦСКА са основани към " Орлов мост " и езерото Ариана, където има в допълнение наличие на полиция и жандармерия.
Малко след 18 часа под ескорта на жандармеристи почитателите на ЦСКА потеглиха по бул. " Васил Левски " и също се причислиха към останалата група против Сектор А на стадиона.
След първични крясъци и апели за " Оставка ", започнаха да летят ракети и бомбички към охраняемата зона, обособена от униформените. След няколко апела от полицията, че с дейностите си почитателите нарушават публичния ред, беше употребявано водното оръдие.
След като и то не отблъсна тълпата, полицията излезе от охраняемата зона, изтласквайки почитателите.
В момента полицията обособи периметър по-близо до бул. " Васил Левски " пред Министерството на младежта и спорта, където се е събрала огромна група почитатели. Тя изхвърли заграждения и обърна няколко контейнера за боклук.
По-късно почитателите бяха изтласкани още по-назад.
Недоволството на ентусиастите беше провокирано в последните седмици вследствие на ръководството на БФС и след серията от загуби на националния тим, което пък докара до вълна от викания " Оставка " на футболните игрища в България по време на мачовете в Първа лига в 18-ата минута, символизирайки 18-те години, в които Борислав Михайлов ръководи БФС.
По-късно неодобрението закупи още по-голям мащаб, откакто семейството на дуела с Унгария беше разходено София-Пловдив - Кърджали и назад София именно с цел да се избегне митингът против БФС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР