Организирането на постоянни фермерски пазари ще осигури ежедневен достъп на

...
Организирането на постоянни фермерски пазари ще осигури ежедневен достъп на
Коментари Харесай

Земеделският министър насърчи организирането на постоянни фермерски пазари

Организирането на непрекъснати фермерски пазари ще обезпечи всекидневен достъп на потребителите до същински български артикули. Това сподели министърът на земеделието и храните на среща със аграрни производители в град Разград.

Той посети Панаира на киселото мляко, който общината провежда за 21-ви път, където беседва с производители на храни и занаятчии. Министър Вътев проведе  среща и с кмета на общината Денчо Бояджиев и със заместник-кметовете Добрин Добрев, Мирослав Грънчаров и Хабибе Расим.

По време на срещите министър Вътев акцентира, че на България ѝ липсват проведени производители в кооперативи и в тази връзка Министерство на земеделието и храните ще работи по два основни закона - Закон за търговията със земеделска продукция и Закон за кооперативите, с цел да може да има ясни тласъци за кооперирането.



Няма по какъв начин да успеем, тъй като всеки се бори самичък на пазара, добави още министърът и добави, че би трябвало да се стремим да вършим артикули с по-висока добавена стойност. 

В рамките на визитата си в Разград министър Вътев посети и Професионалната гимназия по селско стопанство и хранително-вкусови технологии „ Ангел Кънчев “ и прегледа базата на Селекционния център по отглеждане на животни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР