Организираната престъпност продължава да се разпространява във всички сфери в

...
Организираната престъпност продължава да се разпространява във всички сфери в
Коментари Харесай

Европол: Организираната престъпност прониква във всички сфери в ЕС

Организираната престъпност продължава да се популяризира във всички сфери в Европейския съюз, сочи отчет на Европейската полицейска организация - Европол, представен от ДПА.

Никога до момента опасността за Европейски Съюз и неговите жители не е била толкоз огромна, предизвести през днешния ден Европол в отчета, която е изчерпателен разбор на проведената престъпност и който бе показан в Лисабон.

Съществува огромна заплаха нарушителите да употребяват пандемията от ковид и нейните дълготрайни стопански и обществени последствия, сочи отчетът. Те може да се трансфорат в " идеални условия " за нарушителите да взимат на прицел жители, бизнеси и публични организации, се добавя в отчета.

Въз основа на хиляди случаи и данни на проверяващи органи и служби за сигурност в целия Европейски Съюз специалистите на Европол са изготвили обстоен разбор. В него се установи, че 70 % от незаконните групи и мрежи работят в минимум три страни членки на Европейски Съюз. Повече от 40 % от тях се занимават с трафик на опиати, който към този момент заема максимален дял измежду незаконните действия в Европейски Съюз.

Анализът демонстрира ясно високата степен на професионална организация на незаконните групи и това какъв брой тясно подземният свят е преплетен със законни стопански действия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР