Организираната престъпност може да се сблъска с по-строги правила на

...
Организираната престъпност може да се сблъска с по-строги правила на
Коментари Харесай

Страните от ЕС договориха план за възстановяване на активи от организирана престъпност

Организираната престъпност може да се сблъска с по-строги правила на Европейския съюз за противозаконните облаги, в това число такива, добити посредством нарушение на наказания, защото страните членки се стремят да хармонизират съответните закони според план на инструкция, контрактуван в петък, съобщи " Ройтерс ".

Новият закон, който би трябвало да бъде признат след диалози с Европейския парламент и Европейската комисия, актуализира минималния набор от правила за следене, идентифициране, заледяване, конфискация и ръководство на незаконно имущество.

" Предложените правила ще се ползват за необятен кръг закононарушения, в това число нарушение на наказания ", се споделя в изказване на Съвета на Европейския съюз от петък.

 Германски министър желае по-строг отговор на заобикалянето на наказания против Русия Германски министър желае по-строг отговор на заобикалянето на наказания против Русия

" Печалбите на хората, които забогатяват от правене на бизнес с лица или компании от описите със наказания на Европейски Съюз, ще бъдат иззети по същия метод, както на трафикантите на хора или наркокартелите ", се акцентира в изказването.

Правоприлагащата организация на Европейски Съюз Европол пресмята, че незаконните организации натрупват доходи от минимум 139 милиарда евро всяка година.

Законът ще вкара нови правила, уреждащи конфискацията на " необяснимо благосъстояние ", които няма да изискват наказателна присъда, макар че това ще може да бъде направено единствено " в случай че съдът е уверен, че въпросното имущество произтича от незаконно държание ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР