Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) заяви, че в

...
Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) заяви, че в
Коментари Харесай

Вещество от типа на новичок е открито в кръвта на Алексей Навални

Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) съобщи, че в кръвта на съветския опозиционер Алексей Навални е намерено вещество от вида на "новичок ", предадоха Франс прес и Ройтерс.

Навални беше лекуван в Берлин предишния месец за допустимо отравяне с този нервнотоксичен газ, предава Българска телеграфна агенция.

Пробите от кръвта и урината на Навални са съдържали холинестеразен инхибитор, сходен на две химически субстанции от групата на "новичок ", които бяха неразрешени от ОЗХО през 2019 година

"Няма подозрение, че нервнотоксичното вещество "новичок " е било употребявано за отравяне на Алексей Навални. Всяка приложимост на неразрешено химическо оръжие е мотив за съществено безпокойствие ", написа в Туитър английската делегация в ОЗХО.

Правителството на Германия изследва подробния отчет на ОЗХО за Алексей Навални и още веднъж приканва Русия да даде пояснения, съобщи ТАСС.

Германското държавно управление счита, че отчетът на ОЗХО е удостоверил съмненията за потребление на вещество от групата "новичок " против Навални.

Кремъл към този момент не разполага с информация за отчета на ОЗХО, в който се твърди, че в кръвта на блогъра Алексей Навални са открити следи от токсични субстанции, съобщи представителят на съветския президент Дмитрий Песков.

"Нужно е известно време да се съобщи тази информация по дипломатическите канали, към този момент не разполагаме с нея ", сподели Песков.

A post shared by (@navalny) on Oct 6, 2020 at 7:48am PDT
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР