Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) съобщи, че новият

...
Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) съобщи, че новият
Коментари Харесай

Нов екип на Организацията за забрана на химическите оръжия ще търси виновните за атаките в Сирия

Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) заяви, че новият проверяващ екип, чиято цел е да откри причинителите на набези с химическо оръжие в Сирия, е почнал работа, съобщи Франс прес.

Страните членки на ОЗХО взеха решение преди година да разрешат на организацията да открива причинителите на химически набези в Сирия. Досега ОЗХО разследваше за да отговори на въпроса дали сходни оръжия са били употребявани, само че без да показва отговорни, предава Българска телеграфна агенция.

Сирия съобщи пред ОЗХО, че отхвърля да допусне на своя територия шефа на този нов проверяващ екип. Дамаск и Москва упрекват основаната в Хага организация в политизация.

Новият екип " стартира работата си, с цел да дефинира причинителите на химически набези в Сирия ", съобщи генералният шеф на Организацията за възбрана на химическите оръжия Фернандо Ариас, само че не заяви детайлности за първите дейности на новия екип.

Западните страни оказаха напън да се даде на ОЗХО мандат да показва отговорните за осъществяването на химически набези след серия от довели до смъртни случаи произшествия в Сирия и отравянето на някогашен съветски разузнавач във Англия. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР