Организацията за морски търговски операции на Обединеното кралство (UKMTO) съобщи,

...
Организацията за морски търговски операции на Обединеното кралство (UKMTO) съобщи,
Коментари Харесай

Корабът „Рубимар“, който плаваше към Варна, се носи неуправляем в Червено море

Организацията за морски търговски интервенции на Обединеното кралство (UKMTO) заяви, че е получила информация за нови детонации в южната част на Червено море, на 40 морски благи западно от йеменското пристанище Ходейда, съобщи БНР с позоваване на Ройтерс.

Намиращите се наоколо плавателни съдове и екипажите им са останали невредими, прибавя UKMTO.

Подкрепяните от Иран бунтовници хути, които управляват най-гъсто обитаемоте региони в Йемен, нападат кораби в Червено море и протока Баб ел Мандеб в символ на взаимност с палестинското население по време на войната, която Израел води в Ивицата Газа, показва Българска телеграфна агенция.

Междувременно товарният транспортен съд, който плаваше към Варна, само че беше тежко обиден от ракетен удар, изстрелян от хутите и зарязан от екипажа си, към момента се носи неуправляемо по водата и може да бъде изтеглен към Джибути, оповестиха източници на Ройтерс.

Екипажът на плавателния съд „ Рубимар “, плаващ по флага на Белиз, го напусна откакто беше ударен от ракета в неделя. Моряците бяха избавени от различен търговски транспортен съд.

Корабът се цялостни с вода и притежателите му изследват какво може да се направи, заяви компанията за морска сигурност „ Ел Ес Ес – САПУ “. Плавателният съд е регистриран в Обединеното кралство.

Компанията притежател и основаният в Ливан корабен управител не бяха открити за коментар.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР