Организацията за атомна енергия на Иран предупреди, че страната ще

...
Организацията за атомна енергия на Иран предупреди, че страната ще
Коментари Харесай

Ускоряваме обогатяването на уран, ако САЩ върнат санкциите, предупреди Иран

Организацията за атомна сила на Иран предизвести, че страната ще форсира обогатяването на уран при положение , че Съединени американски щати нарушат подписаната през 2015 година нуклеарна договорка с налагане на наказания на Техеран , осведоми новинарската организация IRIB.

Вицепрезидентът на организацията Бехруз Камалванди акцентира, че организацията има потенциал да форсира нуклеарната работа в разнообразни области, изключително в обогатяването на уран , което може да бъде увеличено със седем пъти повече спрямо интервала преди сключването на нуклеарното съглашение.

Той прикани Вашингтон да постъпи умно и акцентира, че Съединени американски щати ще нарушат договорката при положение, че изберат да възобновят ембаргото.

През 2017 година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отхвърли да удостовери нуклеарната договорка сред Иран и международните сили.

Според договореностите Ислямската република стопира нуклеарната си стратегия в подмяна анулация на глобите . Англия, Русия, Китай, Франция и Европейски Съюз разкритикуваха Вашингтон за решението си да не удостовери съглашението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР