Организацията призова Атина и европейските лидери да прекратят убийствения

...
Организацията  призова Атина и европейските лидери да прекратят убийствения
Коментари Харесай

Лекари без граници критикува Гърция и ЕС заради центровете за мигранти

Организацията " " прикани Атина и европейските водачи " да прекратят убийствения си метод " да затварят претендентите за леговище в лагери, в които здравето им се утежнява, оповестява Агенция Франс Прес. 
Близо 10 0000 мигранти живеят в този момент затворени в Центрове за банкет и идентифициране, на пет гръцки острова в Егейско море - Лесбос, Самос, Хиос, Лерос и Кос. " Лекари без граници " дефинира като " непоносимо това, че европейските и гръцките управляващи не престават плановете си за нови затворени лагери " на тези острови с " желанието да институционализират метода на " hotspots " посредством новия европейски контракт за убежището и миграцията ", се показва в отчет, оповестен в края на предходната седмица, написа.
 Ваксинират против COVID-19 мигранти и бежанци в Гърция Ваксинират против COVID-19 мигранти и бежанци в Гърция
Гръцкото държавно управление разгласи, че от идващия понеделник ще стартира развой на имунизация против COVID-19 за мигранти и бежанци, осведоми...
" Подходът на центровете, роден в пика на мигрантската рецесия, с цел да улесни идентифицирането на мигрантите при идването им в Европа, в Гърция е тясно комбиниран със съглашението ЕС-Турция от 2016 година, което се оказа злополука ", се отбелязва в отчета. В него се подлагат на критика остро " унизителните и безчовечен условия " във въпросните центрове.
Между 2019 и 2020 година в медицинските центрове на " Лекари без граници " на островите Лесбос, Самос и Хиос са били лекувани близо 1400 души, страдащи от душевен проблеми. " Лекари без граници " предлага пренасяне на намиращите се в центровете мигранти към континенталната част на Гърция или други европейски страни, приканва за неотложно прекъсване на построяването на нови сходни центрове на островите и за прекартяване на " убийствения и рисков " метод на слагане в изолираност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР