Организацията по изборния процес ще бъде за нас малко по-трудна

...
Организацията по изборния процес ще бъде за нас малко по-трудна
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Приоритет на МВР е опазването на здравето на хората, участващи в изборите

Организацията по изборния развой ще бъде за нас малко по-трудна с оглед изискванията за съблюдаване на противоепидемичните ограничения, другояче за нас няма да съставлява компликация организацията, логистиката, защитата на изборните бумаги, изборните места и машините. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

За нас няма да бъдат предизвикателство тези избори, а опазването на здравето на хората, участващи в изборните процеси и противоепидемичните ограничения, безапелационен бе той.

Министърът на вътрешните работи акцентира, че през последните 6 години няма получени сигнали, " че шефовете на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи оказват някакво въздействие за увеличение гласовете на някаква политическа мощ " и означи, че рапортуват при постъпване на сигнали за изборни нарушавания.

Относно битовата престъпност в България той сподели, че последните няколко години дейностите на Министерство на вътрешните работи, които са в извънредно тясна съгласуваност с прокуратурата, водят до все по-добри резултати. Терзийски акцентира, че през последната година имаме понижение в записаните закононарушения в битовата престъпност.

Министърът на вътрешните работи означи, че от 13 март предходната година близо 5000 служителя на реда са били инфектирани с ковид, сега на лекуване са към 300. Починали са 32-ма души. Заразяването не е наложително да е било по време на осъществяване на служебни обвързване, само че много запаси са отделени за Министерство на вътрешните работи болничното заведение. По думите му процентът на заболелите е относително дребен.

" В края на предходната година бяха отделени извънбюджетни средства в размер на 7 млн. лева за закупуване на нова техника и инсталация. В момента стартира имунизацията на лекари - 113 лекари от Министерство на вътрешните работи болница са имунизирани, към 100 от тях и с втората ваксина ", съобщи Терзийски.

Приблизително 11 000 чиновници на Министерство на вътрешните работи ще бъдат имунизирани, което е към 25%.

Над 3 хиляди досъдебни производства за неспазване на карантината са формирани от 13 март предходната годна до момента, заяви той.

Министърът на вътрешните работи бе безапелационен, че няма да има още веднъж затваряне на градовете и създаване на КПП-та.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР