Организацията на страните износителки на петрол, ОПЕК, обмисля да отмени

...
Организацията на страните износителки на петрол, ОПЕК, обмисля да отмени
Коментари Харесай

Bloomberg: Освобождаването на петрола от резерви ще доведе до свръхпредлагане на пазара

Организацията на страните експортьорки на нефт, ОПЕК, обмисля да анулира плануваното нарастване на производството през януари при положение на пренасищане на пазара с освободени запаси.

Представители на организацията предвидиха, че дял на петрола, извлечен от стратегически държавни запаси, може да докара до обилни остатъци от доставки на международния пазар.
Индия отхвърли на Съединени американски щати да отвори стратегическите си ресурси от нефт
Индия отхвърли молбата на американската администрация да прегледа опцията за освобождение на част от стратегическите ресурси от пе...

Според всекидневен документ, с който Bloomberg разполага, при изискване, че от запасите се добиват към 66 милиона барела нефт, през идващите два месеца остатъкът от нефт може да се усили с 1,1 милиона барела дневно.

Новината идва откакто във вторник Съединени американски щати оповестиха освобождението на 50 милиона барела нефт от стратегическите държавни запаси. Белият дом акцентира, че редица други страни, в това число Англия, Индия, Китай, Южна Корея и Япония, имат намерение да употребяват част от петролните ресурси.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР