Организацията на работа на Пътната полиция в момента е в

...
Организацията на работа на Пътната полиция в момента е в
Коментари Харесай

Тенев: През последните 10 месеца бяха назначени некомпетентни хора в МВР

Организацията на работа на „ Пътната полиция ” сега е в доста неприятно положение. Поради неприятната кадрова политика на някогашния министър на вътрешните работи – Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година, през последните 10 месеца на избрани постове в системата на МВР бяха назначени некомпетентни хора.

Това съобщи в ефира на „ Събуди се ” някогашният шеф на отдел „ Пътна полиция ” в Столична дирекция на вътрешните работи Тенчо Тенев.

От началото на юни на територията на страната са регистрирани 174 тежки катастрофи, при които са починали 8 души, а 217 са ранени. Това демонстрират данните на Министерство на вътрешните работи. В момента се водят полемики от депутатите за смяна в Закона за придвижване по пътищата, с които отрицателната статистика да се промени.

„ До момента в София има с 10 убити и с 40-50 повече ранени в съпоставяне със същия интервал предходната година. На кой ще тежат на съвестта тези жертви? На някогашния вътрешен министър или на управлението на Министерство на вътрешните работи? Имаше предложение за увеличение състава на „ Пътна полиция ”, което беше спряно от Демерждиев. Трябваше да има с 30 служителя на реда повече в КАТ. Надявам се новият министър бързо да вземе ограничения ”, посочи Тенев.

За случая със стрелящ мъж от кола в тунела на столичния квартал „ Люлин “:

„ Нямам думи. Да излезеш от колата и да стреляш с газово оръжие е цялостна тъпота. Това е причина за тежка злополука. Ако водачът натисне внезапно спирачките, това момче ще изскочи от автомобила и ще падне на пътното платно ”, разяснява някогашният началник на КАТ-София.

На въпрос дали ще се върне в структурите на  „ Пътна полиция ”, той разясни, че това зависи от сегашния министър на вътрешните работи. „ Ако мога да бъда потребен, ще се веселя да оказа помощ за безопасността на придвижването по пътищата. Имам 32 години опит в системата “, посочи Тенев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР