Организацията на предстоящите парламентарни избори и частични местни върви перфектно

...
Организацията на предстоящите парламентарни избори и частични местни върви перфектно
Коментари Харесай

Министърът на иновациите във Варна: Организацията на изборите по области върви перфектно

Организацията на идните парламентарни избори и частични локални върви съвършено по области. Всичко е в период и по график. Това сподели във Варна министърът на нововъведенията и растежа Росен Карадимов след извършената среща с регионалните шефове от Североизточния район по отношение на уговорките на държавното управление за материално - техническото застраховане на изборите, съобщи кореспондент на Moreto net.

Целта на срещата бе да бъдат разисквани дейностите по подготовката на изборите в границите на заложените в закона отговорности и пълномощия на държавното управление и координацията сред регионалните шефове и териториалните звена на ГРАО за осъществяването им.

Министър Карадимов съобщи, че главното предпочитание е изборният развой да бъде изработен оптимално транспарантен, което да повлияе и докара до по - висока изборна интензивност.

Той уточни, че на следващия ден ще бъде изпълнен жребият за засвидетелствуване на част от машините в наличието на министър - ръководителя. Целта е да бъдат удостоверени също софтуерът и флаш паметите, което досега не е правено.

Определи като тежка нечиста сделка изказванието, че хартията на Българска народна банка не дава отговор на спецификата на машините на вносителите.

Министърът разяснява още, че предстоят договаряния сред ЦИК и компанията, спечелила публичната поръчка за поддръжка на машините. На процедура тя е единственият явил се претендент като вносител на машините. Предложената от нея цена от милион над прогнозната стойност на поръчката постанова провеждането на диалози до сключването на контракт.

Варна е единственият случай, в който балотажът на частичните локални избори съответствува с парламентарните избори.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР