Организацията на Обединените нации за образование, наука и култура -

...
Организацията на Обединените нации за образование, наука и култура -
Коментари Харесай

Австрийските гробари – еталон за ЮНЕСКО

Организацията на Обединените народи за обучение, просвета и просвета - ЮНЕСКО, разгласи знанията и практиката на австрийските погребални сътрудници за нематериално културно завещание на Австрия. Това е вписано в националния указател от австрийската комисия на ЮНЕСКО, стана ясно на конференция. На нея бе подчертана ролята на погребалните сътрудници в миг, представляващ един от главните детайли на човешката просвета и част от живота на всеки човек. За това оповестява Българска телеграфна агенция.

Те са дейните носители на погребалната и гробищната просвета, която се характеризира с локални и религиозни ритуали, надхвърлящи формалните разпореждания. Познанията за нея обгръщат обичаите на 14-те приети църкви и религиозни общества, както и на 10 религиозни конфесионални общности, законовите и формалните разпореждания, както и локалните практики. В този подтекст погребалните сътрудници са съществени настоящи лица, които би трябвало освен да съхраняват и предават своите познания, само че и непрестанно да ги приспособяват.

До XIX в. погребалните практики и ритуали постоянно са били доминирани от религиозни разпореждания и насочени към аристокрацията, през последните 20 години се следи увеличение на самостоятелното планиране и осъществяване на траурни церемонии, които непрекъснато изискват нови познания (напр. погребения в дървета). В допълнение към развиването на практиките с течение на времето, погребалните сътрудници познават доста локални и районно разнообразни процедури за предлаганите от тях услуги.

Поради това 528-те погребални сътрудници в Австрия, които постоянно работят в фамилни компании, разполагат с необятен набор от знания - от локални обществени практики и знаци до самостоятелни разновидности на оформление, с цел да съпроводят по най-хубавия метод опечалените по време на траура. Познанията включват и подготовката на опциите за нареждане на мястото за финален покой на умрелия в гробището и отвън него.  

Знанията за погребалната и гробищната просвета се предават от потомство на потомство. Освен това има благоприятни условия за образование като Академията за погребални сътрудници, организират се постоянни срещи на чиновниците и продан сред федералните провинции, музеите, издаван се и профилиран вестник на общността " Пиа ".

Погребалните сътрудници към този момент стават част от професионални групи, оповестени за нематериално културно завещание, измежду която са австрийските сладкари, селекционери на породата коне " липицанер “, алпийските планински водачи и теди на ски турове в Алпите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР