Организацията на обединените нации ще отправи апел за събирането на

...
Организацията на обединените нации ще отправи апел за събирането на
Коментари Харесай

ООН с призив да се съберат 187 млн. долара в помощ на Хаити

Организацията на обединените народи ще насочи зов за събирането на близо 200 милиона $ в помощ на Хаити след опустошителното

Припомняме, че вследствие на труса, който бе с магнитуд 7.2 по скалата на Рихтер, повече от 2200 души починаха , други над 12 200 души бяха ранени , а над 130 000 къщи бяха разрушени.
 Жертвите на земетресението в Хаити са 1420, ранените са 6000
Жертвите на земетресението в Хаити са 1420, ранените са 6000

Oколо 30 000 фамилии са без дом след бедствието

Според информация на Службата за гражданска отбрана в Хаити от естественото злополучие са били наранени близо 800 000 души, като към 650 000 от тях се нуждаят от незабавна помощ .

Освен от земетресението Хаити пострада и от урагана Грейс , който донесе значителни дъждове, аргументи наводнения и блокира редица пътища.

" Необходими са спомагателни човешки и финансови запаси, с цел да се реагира на рецесията ", разгласи Стефан Дюжарик , представител на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш , откакто координаторът на Организация на обединените нации за незабавна помощ Рамеш Раджасингхам посети най-засегнатите от земетресението район.

Въпреки че това земетресение не е толкоз ужасяващо, колкото през 2010 година, когато починаха над 300 000 души , а 1.5 милиона бяха ранени, сегашният удар е с не по-малко опустошителни последствия.

" Имаме потребност от филантропична помощ, с цел да стартираме възобновяване си " - разгласи министър председателят на Хаити Ариел Хенри.

" Хаити и нейният народ се нуждаят повече от всеки път от солидарността на света " - сигнализира Бруно Лемаркис, координатор на Организация на обединените нации в Хаити.

Освен бедствията удариха Хаити в миг, в който страната е разкъсвана от междуособици. На 7 юли незнайни лицана страната Жовенел Моиз. От тогава насилието в страната непрекъснато ескалира . Най-малко 19 000 души са се изселили в други региони, регистрират от Организация на обединените нации.
 Убийците на президента на Хаити са минали военна подготовка в Съединени американски щати
Убийците на президента на Хаити са минали военна подготовка в Съединени американски щати

Нови разкрития на " Фокс нюз "

Дни след земетресението редица нпо-та насочиха напъните си към обезпечаване на храна и питейна вода за потърпевшите. Една от тези неправителствени организации бе CORE, която е учредена от артиста Шон Пен .

Международната организация по миграция също насочи апел за събиране на 15 милиона $ за справяне с последствията от земетресението. МОМ пусна в приложимост и платформа за самостоятелни дарения . Чрез нея хората, които желаят, могат да преведат сред 1 до 100 $ , на най-нуждаещите се от помощ в Хаити.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР