Организацията на обединените нации описа наводненията, които прокудиха стотици хиляди

...
Организацията на обединените нации описа наводненията, които прокудиха стотици хиляди
Коментари Харесай

Наводнения, които се случват веднъж на век, заливат Сомалия след историческа суша

Организацията на обединените народи разказа наводненията, които прокудиха стотици хиляди хора в Сомалия и прилежащите страни в Източна Африка след историческа суша, като събитие, което се случва един път на 100 години, написа Reuters .

Около 1,6 милиона души в Сомалия може да бъдат наранени от мощните сезонни дъждове, които се утежниха от комбинираното влияние на два климатични феномена, Ел Ниньо и дипола в Индийския океан, заяви Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси (OCHA) в изказване.

Наводненията, които последваха проливните дъждове, почнали при започване на октомври, към този момент лишиха живота на минимум 29 души и принудиха повече от 300 000 души да изоставен домовете си в Сомалия, както и наводниха градове и села в Северна Кения.

Лагерите за хора, разселени от ислямистки протест и най-тежката суша от четири десетилетия насам, също са наводнени, което кара хората да бягат за повторно, настояват групите за помощ.

Според OCHA е евентуално да се стигне до разселване в огромен мащаб, увеличение на филантропичните потребности.

" Екстремните метеорологични условия, свързани с продължаващия Ел Ниньо, рискуват да усилят още повече филантропичните потребности във към този момент уязвимите общности в Сомалия и на доста други места ", е декларирал Мартин Грифитс, заместник-генерален секретар, координатор на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси и незабавната помощ.

" Знаем какви са рисковете и би трябвало да изпреварим тези задаващи се рецесии ", е допълнил той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР