Организацията на обединените нации (ООН) съобщи, че "няма начин" да

...
Организацията на обединените нации (ООН) съобщи, че "няма начин" да
Коментари Харесай

ООН: Сътрудничеството между САЩ и Китай е важно за решаване на глобалните проблеми

Организацията на обединените народи (ООН) заяви, че "няма метод " да се решат световните проблеми без съдействие сред Съединени американски щати и Китай. На конференция в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк представителят на генералния секретар на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик отговори на въпроси по отношение на напрегнатите връзки сред Съединени американски щати и Китай след визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван, съобщи БГНЕС.

Дюжарик означи смисъла на съдействието сред Съединени американски щати и Китай за решение на провокациите в света, като обърна внимание на повишаването на напрежението сред двете суперсили в връзките с Тайван и решението на Китай да приключи съдействието с Вашингтон по доста въпроси.

"Смятам, че генералният секретар няма по какъв начин да реши най-належащите международни проблеми без ефикасен разговор и съдействие сред двете страни ", уточни той.

След като Нанси Пелоси посети Тайван като най-високопоставения представител на Съединени американски щати след 25 години, Китай разгласи, че е прекратил съдействието си със Съединени американски щати по доста въпроси - от военните договаряния с Вашингтон до казуса с климата. Администрацията в Пекин разгласи също, че ще наложи наказания на Пелоси и фамилията ѝ, и стартира военно обучение в Тайванския пролив, което се чака да продължи до неделя.

Пекин, който признава Тайван за част от своята територия, съобщи, че преглежда визитата на Пелоси като "нарушение на неговия суверенитет и териториална целокупност ", и предизвести, че ще предприеме строги контрамерки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР