Организацията на движението на Голямоконарско шосе по време на ремонта

...
Организацията на движението на Голямоконарско шосе по време на ремонта
Коментари Харесай

Зелена светлина за ремонта на Голямоконарско шосе, започват го от бул. „Дунав”

Организацията на придвижването на Голямоконарско шосе по време на ремонта е била призната от комисия с Община Пловдив, компанията реализатор и КАТ. Както TrafficNews писа първата копка се чака в околните дни, а по-късно ще стартира слагането на знаците за краткотрайна организация.
Прочетете още
Ремонтът ще стартира от бул. „ Дунав ”, като в началото ще бъде затворено едното платно, съобщи зам.-кметът по строителството Пламен Райчев. Първият стадий ще е до бензиностанцията с кръстовището на ул. „ Напредък ”, а придвижването ще е в двете посоки в другото платно.  

Припомняме, че компанията реализатор на плана е „ ИСА – 2000 ”, а цената на плана е близо 18 млн. лв. с Данък добавена стойност. Държавата отпуска  9 млн. лв. за него, като 4,5 млн. лв. към този момент са по сметките на Община Пловдив.

Строителните действия ще бъдат от землищната граница на Община Пловдив ( Царацовски пътен възел)  до бул. „ Дунав ”.  Реконструкцията и разширението ще бъде по утвърден план – включва повреждане на остаряла пътна и тротоарна настилки и създаване на пътна структура, бордюри, тротоари, велоалеи, ново кръгово кръстовище  и локали. Също по този начин ще има нова ВиК мрежа, отводнителни уреди,  напоителна система, нови стълбове и ЛЕД осветяване.

Максималният период на всички активност би трябвало да не е по-дълъг от 24 месеца.

Голямоконарско шосе е така наречен формален вход на Пловдив от Автомагистрала „ Тракия ”. Той е началото на проектираната вътрешноградска автомагистрала, залегнала в градоустройствените проекти от 70-те години на предишния век.  Тя би трябвало да минава през целия Пловдив от въпросното шосе през бул. „ Васил Априлов ”, пробива под Гарата и да се излиза на южното Околовръстно шосе.  

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР