Организацията на безопасността преди всичко включва поне обучение или инструктажи.

...
Организацията на безопасността преди всичко включва поне обучение или инструктажи.
Коментари Харесай

Експерт: Инструктажът за пътниците в автобуси трябва да е задължителен

Организацията на сигурността на първо място включва най-малко образование или инструктажи. Това е наложително и належащо, тъй като както видяхте, 45 индивида се трансформират в цел на една невъзвратима гибел. Това разяснява в " Денят стартира " Борил Ташев, специалист от Национална асоциация " Труд, здраве, сигурност " след тежката автобусна злополука с 45 жертви на Автомагистрала " Струма ".

Второто належащо нещо е дали в рейса има колан. Трето - какво ще употребяваме, в случай че има обгазяване. Знаете по какъв начин се изяснява това в самолетите, добави специалистът.

Ние би трябвало да бъдем осведомени, инструктирани, само че и да има съоръжение, което да знаем по какъв начин да употребяваме, акцентира специалистът.

Той изясни, че е належащо обозначаване на изходите на рейсовете при спешни обстановки.

Не на последно място - къде е пожарогасителят? Имало ли е подобен? Не можем да упрекваме единствено пътищата, счита Ташев.

Той съобщи, че има ясно написани правила за почивката на водачите при дълги преходи.

Пътните платна би трябвало да бъдат със светлоотразителни ленти, безапелационен е специалистът.

Освен това, при ремонт на пътя, би трябвало да има ясно обозначение с нужните и сложени на надлежно разстояние конуси, не по-ниски от 75 см и със светлоотазителни ленти, а не с бяла багра. На всеки конус пък би трябвало да има мигащо тяло, което да работи, изясни Ташев.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР