Организацията „Инициативата за универсален стилус“ (Universal Stylus Initiative - USI)

...
Организацията „Инициативата за универсален стилус“ (Universal Stylus Initiative - USI)
Коментари Харесай

Google подкрепи инициативата за създаване на универсален стилус за всички устройства








Организацията „ Инициативата за повсеместен стилус “ (Universal Stylus Initiative - USI) откри още един мощен нов съдружник – Гугъл. Сред другите поддръжници на концепцията са колоси като Intel и Lenovo. Организацията има за цел да създаде стандарт за стилуси и да утвърди финалните характерности. Създаденият от USI стилус ще работи с всяко едно устройство, приемащо стандарта. По този метод няма да се постанова на потребителите да го конфигурират или настройват авансово, преди да го употребяват. Освен това цифровата химикалка ще запомня предходните настройки, даже при промяна на устройствата.

Организацията употребява механизъм за двустранна връзка (стилус към устройство и обратното), който може да ръководи стилуса и да понижава периодичност му, с цел да предотврати взаимоотношения. Механизмът разрешава желания (като цвят на мастилото и стил) да бъдат запазвани в настройките, както и съвместимите устройства да могат да разпознават съответните настройки на стилуса. Освен това технологията планува опция двама или повече консуматори да могат да рисуват по едно и също време върху едно устройство.

Фактът, че Гугъл се причислява към плана най-вероятно значи, че бъдещите тъчскрийн Chromebook и може би даже Pixel устройствата ще поддържат стандарта. Ако това стане действителност, то потребителите ще могат да употребяват един цифров химикал освен за другите устройства на Гугъл, само че също по този начин за направените от Dell, Wacom и другите членове на организацията.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР