Организационният комитет на Олимпиадата в Париж 2024 е получил повече

...
Организационният комитет на Олимпиадата в Париж 2024 е получил повече
Коментари Харесай

Над 300 хиляди души са изявили желание да доброволстват на Олимпиадата в Париж

Организационният комитет на Олимпиадата в Париж 2024 е получил повече от 300 хиляди заявки от искащи да станат доброволци на Игрите, оповестява вестник " Льо Монд ".

Според изданието, толкоз доста хора са декларирали желанието си да станат доброволци за шестте седмици от началото на акцията за кандидатстване. Сега уредниците ще би трябвало да изберат 45 000 доброволци, 30 000 от които ще оказват помощ на Олимпийските игри и 15 000 на Параолимпийските.

Според вестника, 55 % от претендентите са дами, като към една трета от претендентите са на възраст под 25 години. Сред тях има и доброволци, взели участие в организацията на предходната олимпиада, извършена във Франция - Зимните игри в Албервил през 1992 година.

По информация на " Льо Монд " над 3 хиляди от записаните за присъединяване са хора с увреждания. Всеки втори претендент е декларирал, че би желал да помогне за организирането както на Олимпийските, по този начин и на Параолимпийските игри.

Over 300,000 apply to be Paris Olympics, Paralympics volunteers
— Free Malaysia Today (@fmtoday)

Организаторите не престават с подбора на доброволци, на които ще бъдат препоръчани спомагателни проби според от сферата на активност, в която желаят да вземат участие. Екипът от доброволци ще бъде образуван до края на тази година, написа вестникът.

Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август 2024 година

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР