Организации по цял свят оптимизират дигиталните си разходи, за да

...
Коментари Харесай

Съкращенията застигнаха и Microsoft - 10 000 ще загубят работата си


Организации по целия свят усъвършенстват цифровите си разноски, с цел да вършат повече с по-малко (снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft разгласи, че възнамерява да редуцира 10 000 чиновници като част от по-мащабни ограничения за понижаване на разноските. Изпълнителният шеф на компанията Сатя Надела разиска съкращенията на работни места на тазгодишния Световен стопански конгрес (WEF) в Давос, Швейцария.
още по темата
„ Никой не може да се опълчи на гравитацията, а гравитацията тук е икономическият напредък, поправен по отношение на инфлацията “, сподели Надела.

В нота, изпратена до чиновниците, CEO-то на Microsoft назова сходни решения „ сложни, само че нужни “, и уточни, че въпросните 10 000 работни места, които ще бъдат съкратени, съставляват по-малко от 5% от общата работна мощ на компанията.

„ Живеем във времена на обилни промени и до момента в който се срещам с клиенти и сътрудници, няколко неща стават ясни “, съобщи Надела. „ Първо, откакто видяхме, че клиентите форсират цифровите си разноски по време на пандемията, в този момент следим по какъв начин те усъвършенстват цифровите си разноски, с цел да създадат повече с по-малко “.

В допълнение към съкращенията, които ще бъдат приключени до края на третото тримесечие, Microsoft планува промени в своето хардуерно портфолио и основаване на „ по-висока компактност в своите работни пространства “. Като цяло тези промени би трябвало да се отразят във финансовия резултат за Q2 на фискалната 2023 година.

Microsoft не е единственият софтуерен колос, който подхваща фрапантни дейности в отговор на продължаващите стопански провокации. Amazon разгласи проект за редуциране на 18 000 чиновници, а Salesforce заяви, че редуцира 10% от работната си мощ. Фейсбук възнамерява най-мащабните си съкращения в своята история – на 11 000 чиновници.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР