Организаторите заявяват по категоричен начин своето искане Паметникът на Съветската

...
Организаторите заявяват по категоричен начин своето искане Паметникът на Съветската
Коментари Харесай

Шествие под наслов „Искаме български паметник“ ще се проведе на 9 май


Организаторите декларират по безапелационен метод своето искане Паметникът на Съветската войска да бъде демонтиран и се афишират срещу шествието „ Безсмъртният полк “

На 9 май фейсбук групите „ Война и мир “, Орелъ и „ Не на комунизма в България “ провеждат събитието под наслов „ Искаме български монумент “, с което да заявят по безапелационен метод своето искане Паметникът на Съветската войска в София да бъде демонтиран и изместен в музей в най-кратки периоди. Акцията им цели и опълчване на честванията, проведени у нас по случай Деня на успеха. По съответно те се афишират срещу шествието „ Безсмъртният полк “.

„ Искаме български монумент!

На 9 май в София за поредна година група хора ще желаят да почетат Съюз на съветските социалистически републики и Червената войска в София.

Ние желаеме Монументът на окупационната Червена войска да бъде демонтиран и изместен в музей, а на негово място да бъде вдигнат монумент, за който всички българи да сме съгласни.

Искаме решенията на Столичния общински съвет за ремонт на паметника на лъжата да бъдат изпълнени в най-кратки периоди. “ За това приканват жителите, които провеждат свое шествие на 9 май – Деня на Европа и Деня на успеха, обединени от идеята да се опълчват на шествието, с което у нас ще се означи Деня на успеха.

Организаторите на шествието „ Безсмъртният полк “ са съобщили на Столичната община, че то ще се организира на 9 май, деня, в който Русия празнува успеха над хитлеристка Германия във Втората международна война.

За втора поредна година София е от дребното градове по света, където на инат на войната в Украйна се провежда сходна демонстрация. Шествието е съветска традиция, която се организира и на други места в Европа. Миналата година тя бе анулирана в доста страни поради войната, само че у нас се организира.

„ Внесено е съобщение за шествието, само че то не беше в съгласие “, обясниха от общината пред „ Дневник “, което значи, че провеждането на акцията на „ Безсмъртният полк “ не се позволява.

Групата на „ Демократична България “ в Столичния общински съвет и тази година настоя Столичната община авансово да забрани шествието, тъй като е във прослава на армия-окупатор.

Тази година в цяла Русия акциите на „ Бессмертный полк “ са анулирани от съображения за сигурност и са сменени с конференции в закрити зали под различен слоган. В Естония изгониха уредника на шествието поради втълпяване на ненавист.

В обществената мрежа групата, наречена „ Безсмъртният полк-България/Бессмертный полк-Болгарии “, показва, че ще организира шествието и афишира, че на него ще е позволено да се развяват „ единствено знамената на България, Русия, на Победата и на Съветския съюз “, оповестява „ Сега “.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР