Организаторите получиха над 70 рисунки, посветени на Левски, както и

...
Организаторите получиха над 70 рисунки, посветени на Левски, както и
Коментари Харесай

Награждават победителите в конкурса „Памет за Левски“ на 3 март в Русе

Организаторите получиха над 70 рисунки, отдадени на Левски, както и доста есета

Отличията от втория регионаленконкурс „ Памет за Левски “ ще бъдат връчени на националния празник 3 март в Русе. Церемонията ще се състои пред паметника на Васил Левски в Парка на възрожденците от 12:00 часа.

Конкурсът се провежда от Народно читалище „ Гоце Делчев 2009 “ в Русе и е ориентиран към възпитаници от Област Русе. Проявата бе отдадена на 150-годишнината от гибелта на Апостола на свободата, оповестява.

Тази година участниците показаха творбите си в две възрастови групи – рисунки в групата I - VI клас и есе в групата VII - XII клас. Най-голям интерес към състезанието демонстрираха дребните художници от русенските учебни заведения НУИ „ Проф. Веселин Стоянов “, ОУ „ Иван Вазов “, ОУ „ Ангел Кънчев “, СУ „ Васил Левски “ и Центъра за специфична просветителна поддръжка в Русе, а във възрастовата група за есе – от ОУ „ Васил Априлов “. Организаторите получиха над 70 рисунки, отдадени на Левски, и журито в действителност се затрудни да дефинира най-хубавите. Освен паричните награди за отличените на I, II и III място в двете категории, планувани са и поощрителни предметни награди за рисунка.

Всички участници в състезанието ще получат грамота и портрет на Васил Левски.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР