Организаторите на турнира на WTA в Монреал решиха да отменят

...
Организаторите на турнира на WTA в Монреал решиха да отменят
Коментари Харесай

Отмениха женския турнир в Канада, мъжкият Мастърс под сериозна въпросителна

Организаторите на шампионата на WTA в Монреал взеха решение да анулират тазгодишната конкуренция. Турнирът трябваше да се организира от 10 до 16 август. Към момента решението на ATP, WTA и ITF е да няма шампионати до 13 юли поради пандемията от ковид, само че все пак уредниците на Rogers Cup взеха превантивни ограничения и оповестиха, че конкуренцията ще се организира чак през 2021 година

Причината за това е, че държавното управление в Квебек наложи възбрана за провеждането на всички спортни събития до 31 август тази година, оповестиха от WTA.

„ WTA осъзнава, че здравето и сигурността постоянно ще бъдат най-съществен приоритет. Разбираме, че решението беше мъчно, само че нямаме самообладание да се завърнем в Монреал през 2021 година

„ Към момента WTA Турът е прекратен до 12 юли. Ще продължим да работим с нашите сътрудници в шампионатите и да решим по кое време ще можем да се завърнем на корта “, оповестиха от женската тенис асоциация. "

Всичко това към момента не значи, че Мастърсът при мъжете в Канада ще бъде анулиран. Тази година той ще се организира в Торонто, защото предходната беше в Монреал, а двата града одобряват шампионатите от ATP и WTA Тура на разменни начала. Организаторите на ATP 1000 конкуренцията към този момент твърдят, че шампионатът остава в календара.

„ На този стадий Rogers Cup 2020 остава да се организира по проект и ние продължаваме да се приготвяме за домакинство на събитие от международна класа за нашите играчи, почитатели, сътрудници и тенис общността като цяло. Въпреки всичко не можем да отречем, че има огромна възможност шампионатът да бъде отсрочен за идната година в случай че моментната обстановка и в Канада, и на всички места по света, не се усъвършенства доста “, написа в формалния уебсайт на конкуренцията.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР