Организаторите на тенис турнира в Индиън Уелс обявиха, че надпреварата

...
Организаторите на тенис турнира в Индиън Уелс обявиха, че надпреварата
Коментари Харесай

Тенис турнирът в Индиън Уелс е отменен заради коронавируса

Организаторите на тенис шампионата в Индиън Уелс оповестиха, че конкуренцията няма да се организира поради опасността от ковид (COVID-19) на територията на Съединени американски щати. Здравните управляващи в Калифорния оповестиха, че " рискът от разпространяване е доста висок ".

" Готови сме да пренасрочим шампионата за други дати и към този момент изследваме опциите ", сподели шефът на шампионата Томи Хаас.

Надпреварата в Индиън Уелс е считана за неофициалния пети шампионат от Големия шлем, защото редом се организират съревнования при мъжете и дамите. Годишно мачовете се посещават от 400 хиляди души.

Участие в шампионата през 2020 година бяха декларирали всички огромни звезди в тениса, в това число и Григор Димитров.

" Голямо събиране на хора от подобен мащаб е прекомерно огромен риск за публичното здраве в региона Ривърсайд Каунти ", показа лекар Дейвид Ейгъс, професор по медицина и биомедицинско инженерство от Южнокалифорнийския университет. " Да се организира шампионатът не е в интереса на почитателите, играчите и хората от околните региони. Трябва да сме задружни в битката си да защитим обществото от ковид. "

Световният №2 Рафаел Надал изрази съжалението си, че няма да може да играе пред почитателите в Калифорния.

" Предполагам, всички сте чули тази неприятна вест. Много тъпо, че няма да играем в Индиън Уелс, само че здравето е на първо място. Надявам се всички да са добре и да са здрави ", написа Надал в " Туитър ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (265)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР