Организаторите на тържествата по случай Нова година в Берлин ще

...
Организаторите на тържествата по случай Нова година в Берлин ще
Коментари Харесай

Зона само за жени на Нова година в Берлин

Организаторите на тържествата по случай Нова година в Берлин ще създадат за първи път зона единствено за дами, заяви Би Би Си.

Решението е взето поради ограничения за сигурност, откакто стотици дами се оплакаха от полови похищения по време на новогодишните празненства в Кьолн преди две години.

Очаква се тържествата в новогодишната нощ в Берлин да бъдат посетени от стотици хиляди хора, а ограниченията за сигурност ще бъдат затегнати.

Жени, които са станали жертва на принуждение или се усещат застрашени, ще могат да получат помощ в специфичната зона, в която ще има чиновници на Червения кръст.

Берлинската полиция популяризира и препоръки за дамите, като ги окуражи да търсят помощ, в случай че се почувстват застрашени, както и да носят дребни чанти и да не вземат със себе си скъпи предмети.

Полицията в Кьолн също направи такава зона със обществени служащи и психолози след нападенията в новогодишната нощ преди две години.

Идеята за основаване на такива зони обаче не се приема еднопосочно. Според критици на концепцията тя не се бори с насилниците, а съгласно други мярката е дискриминационна.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР