Организаторите на световното първенство в Катар през 2022 г. представи

...
Организаторите на световното първенство в Катар през 2022 г. представи
Коментари Харесай

Катар представи проекта за първия напълно разглобяем стадион

Организаторите на международното състезание в Катар през 2022 година показа плана за първия изцяло разглобяем стадион в света. Съоръжението, което носи името " Рас Абу Абуд ". ще може да бъде демонтирано и построено още веднъж на друго място.

Това е един от осемте стадиона, на които ще се играят мачовете от международното в Катар. Съоръжението ще е с потенциал 40 хиляди места и ще бъде приключено през 2020 година " Рас Абу Абуд " ще бъде ситуиран върху повърхност от 40 хиляди квадратни метра на брега на Доха.



" Иновациите постоянно се заемали централно място в нашите проекти за образуване на историческо международно състезание, което ще остави завещание на Катар и света. Няма по-добър образец за това от дизайна на стадион " Рас абу абуд ", сподели представителят на организационния комитет Хасан ал Тавади.

" Рас абу абуд " ще бъде построен от модулни блокове, които включват преносими седалки, щандове за храна и питиета, тоалетни и други съществени детайли. Иновативният дизайн ще разреши да бъдат употребявани по-малко материали за създаване. Това ще докара до по-малко боклуци и ще понижи въглеродните излъчвания от строителния развой.

" Катар реализира невероятни резултати във връзка с устойчивостта. От първия ден Катар сложи мощен акцент върху това и се ангажира цялата инфраструктура да дава отговор на строгите критерии за планиране ", съобщи шефът по стабилно развиване към ФИФА Федерико Адиеки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР