Организаторите на световния шампионат във Формула 1 и тези на

...
Организаторите на световния шампионат във Формула 1 и тези на
Коментари Харесай

Гран При на Монако ще бъде част от Формула 1 поне до 2025 година

Организаторите на международния шампионат във Формула 1 и тези на Гран При на Монако оповестиха, че са подписали нов, тригодишен контракт, който ще подсигурява място на Княжеството в календара до 2025 година в това число.

Както е известно Гран При на Монако бе под опасността да изпадне от календара още следващата година, само че в последна сметка след продължителни договаряния ще резервира мястото си. Освен това стартът по улиците на Монте Карло ще продължи да се организира на обичайна си дата в края на месец май.

„ Радвам се да потвърдя, че ние ще се състезаваме в Монако до 2025 година. Вълнувам се да се върна на улиците на Княжеството на 28 май следващата година. Искам да благодаря на всички забъркани в договарянията, най-много на Негово превъзходителство принц Алберт II и Мишел Бори, президент на Автомобилния клуб на Монако, както и на целия ми екип “, съобщи основният изпълнителен шеф на Формула 1 Стефано Доменикали.
 Формула 1 показа календар от 24 надпревари за 2023 година Формула 1 показа календар от 24 надпревари за 2023 година
През 2023 година Гран При на Монако ще се организира на 28 май и ще бъде осмия от общо 24 старта, които включва календара. Състезанието в Княжеството ще бъде второто в серията от три поредни съревнования, която ще стартира в Емилия-Романя на 21 и май и ще завърши в Испания на 4 юни.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР