Организаторите на световния шампионат по мотоциклетизъм на писта в клас

...
Организаторите на световния шампионат по мотоциклетизъм на писта в клас
Коментари Харесай

Ралф Шумахер ще подкара болида си от 2003 преди Гран При на Португалия в MotoGP

Организаторите на международния шампионат по мотоциклетизъм на писта в клас MotoGP разкриха, че по-малко от час преди старта на Гран При на Португалия, с която ще започва сезон 2023 в кралския клас идната седмица, Ралф Шумахер ще направи няколко демонстративни обиколки на пистата „ Алгарве “. Германецът ще бъде зад кормилото на болида на Уилямс от 2003 година.

Именно с този автомобил Шумахер завоюва последните си две победи във Формула 1, печелейки надпреварите на „ Нюрбургринг “ в Германия и на „ Маникур “ във Франция. В Португалия германецът ще седне в същото шаси, което употребява за тези си две победи преди близо 20 години.

В хода на уикенда на „ Алгарве “ Шумахер ще има достойнството цели два пъти да излезе на пистата за няколко демонстрационни обиколки. Първо това ще се случи в събота сутринта, преди третата подготовка в MotoGP, а второто излизане на пистата на шесткратния победител във Формула 1 ще бъде в неделя, сред надпреварите в Moto2 и MotoGP.

Болидът FW25 е част от колецията VES Formula 1 и е оборудван с автентичен мотор на БМВ, който разполага с цели 10 цилиндъра и доближава до 19 300 оборота в минута, с цел да създаде 900 конски сили. През предишното лято Шумахер още веднъж имаше шанса да седне назад зад кормилото на своя болид от 2003 година. Това се случи малко преди старта на конкуренцията за Гран При на Австрия във Формула 1.

Снимки: MotoGP
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР