Организаторите на силния турнир за мъже и жени в Мадрид

...
Организаторите на силния турнир за мъже и жени в Мадрид
Коментари Харесай

Турнирът в Мадрид с блестящо решение

Организаторите на мощния шампионат за мъже и дами в Мадрид - едно то най-големите надпревари на клей за сезона, оповестиха основаването на Mutua Madrid Open Virtual Pro. Това ще бъде новаторски виртуален шампионат, в който звездите на ATP и WTA ще премерят силите си, единствено че не на корта, а във видеоиграта Tennis World Tour. Това ще бъде първият сходен шампионат в историята на ATP и WTA.

До това решение се стига поради пандемията от ковид, която обърна с главата надолу тенис календара. Състезания в ATP и WTA няма да има най-малко о 13 юли, а шампионатът в Мадрид трябваше да се организира от 1 до 10 май. Вместо това, почитателите ще могат да се утешат с виртуалните изяви на своите любимци, като Mutua Madrid Open Virtual Pro ще се състои от 27 до 30 април.
We have exciting news! This year, the #MMOPEN cannot be played on the scheduled dates, but... it can be played online! The biggest @atptour and @WTA stars will square off from their homes in a unique competition. #PlayAtHome https://t.co/ZFUjMzaSQs pic.twitter.com/Yj90ldCeQt
— #MMOPEN (@MutuaMadridOpen) April 6, 2020 Виртуалният шампионат ще има награден фонд от по 150 000 евро както при мъжете, по този начин и при дамите. Победителите сами ще дефинират какви суми да дарят за подпомагането на тенисисти, които са наранени стопански от стопирането на сезона и от COVID-19. Допълнителни 50 000 евро ще бъдат отпуснати за намаляването на обществените вреди, породени от ковид, обясниха на офицалния уебсайт на шампионата уредниците.

Форматът на виртуалния шампионат планува две схеми, мъжка и женска, като всяка от ще е с по 16 участника. Играчите ще се включат от домовете и във всяка скица тенисистите ще бъдат разпределени в 4 групи. Първите двама от всяка група се класират на 1/4-финалите, откъдето стартира етапа на директните елиминации.

Феновете ще могат да следят срещите от шампионата онлайн, по малкия екран и обществените платформи на Mutua Madrid Open. Освен самите мачове, са планувани и коментар на дуелите, стратегии с разбори и определени моменти, както и изявленията с тенисистите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР