Организаторите на референдума за независимост в Иракски Кюрдистан трябва да

...
Организаторите на референдума за независимост в Иракски Кюрдистан трябва да
Коментари Харесай

Има заповед организаторите на кюрдския референдум да бъдат арестувани


Организаторите на референдума за самостоятелност в Иракски Кюрдистан би трябвало да бъдат задържани. Това гласи заповед, издадена от съд в Източен Багдад, против високопоставени кюрдски държавни чиновници.

Заповедта е издадена против ръководителя на кюрдската изборна комисия Хендрен Салех и двама други нейни членове. Такова е било нареждането на Националния съвет за сигурност, ръководен от премиера Хайдер ал Абади.

Решението гласи, че тримата са „ организирали референдума в нарушаване на решение от иракския Върховен съд “, съгласно което сходен избор е неконституционен.

Организаторите на референдума не взеха поради решението на Върховния съд, макар че то беше оповестено седмица преди допитването на 25 септември.

Заповеди за арест са част от по-мащабна законова акция на централното държавно управление. В понеделник от Националния съвет по сигурността показаха лист с имена на кюрдски държавни чиновници, които са помогнали за организирането на допитването и против които са подхванати законови ограничения.
Ирак също по този начин предприе следствие на приходите от нефт на Иракски Кюрдистан и даде обещание да изобличи корумпирани държавни чиновници, които е допустимо нелегално да са монополизирали пазара. Багдад също по този начин разгласи, че обмисля повторното отваряне на нефтопровод за Турция, който ще съперничи на съществуващото кюрдско трасе. Износът по иракската тръба беше преустановен, след експанзията на „ Ислямска страна “ през 2014 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР