Организаторите на рали “Хърватия, 4-и кръг от Световния шампионат (WRC)

...
Организаторите на рали “Хърватия, 4-и кръг от Световния шампионат (WRC)
Коментари Харесай

Как рали “Хърватия” ще почете Крейг Брийн

Организаторите на рали “Хърватия ”, 4-и кръг от Световния шампионат (WRC) за сезон 2023, оповестиха по какъв начин в хода на надпреварата ще бъде почетен водачът на Хюндай Крейг Брийн, който почина в четвъртък по време на проби за надпреварата.

От Хюндай към този момент потвърдиха, че двете коли на отбора ще са със специфична разцветка в памет на Брийн - най-вече черни в профил и с ирландския байрак на покрива.

Всички 56 екипажа ще получат черни стикери с името на Брийн, които ще бъдат поставени под спортните номера на вратите. Утре, в 17:30 часа българско време в сервизната зона в Загреб ще се съберат водачи, механици, уредници, публицисти и почитатели, за минута безмълвие в памет на Брийн. Малко по-късно на следващия ден - на формалния старт на ралито още веднъж ще има минута безмълвие за Крейг - във времето, когато е неговата минута за минаване през арката, като на огромните екрани ще се прожектира видео за ирландския водач.
 Хиляди изпратиха през вчерашния ден Крейг Брийн Хиляди изпратиха през вчерашния ден Крейг Брийн
На финала в неделя - по време на директното тв предаване на награждаването, на подиума още веднъж ще има минута безмълвие в памет на Крейг Брийн.
 Хюндай ще взе участие в Хърватия в памет на Брийн Хюндай ще взе участие в Хърватия в памет на Брийн
Организаторите допълниха, че чакат механиците в боксовете в сервизната зона да работят с черни ленти на ръцете през този уикенд.

Екипажите, които ще започват в рали “Хърватия ” този уикенд посетиха дома на Брийн в Ирландия, с цел да отдадат последна респект на починалия си сътрудник.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР