Организаторите на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година

...
Организаторите на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година
Коментари Харесай

Организаторите на олимпиадата в Лос Анджелис 2028 искат нови спортове да бъдат добавени към програмата

Организаторите на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година желаят спортовете крикет, байрак футбол, лакрос, скуош, бейзбол/софтбол да бъдат добавени към програмата на най-голямото спортно събитие, оповестяват американските медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Препоръките на уредниците ще подлежат на дефинитивно утвърждение от Международния олимпийски комитет (МОК), като сесията е планувана за Мумбай по-късно този месец. Вестник " Лос Анджелис Таймс " обаче твърди, че спортовете евентуално ще бъдат утвърдени без забележки.

От тези пет спорта три в никакъв случай не са били включвани в олимпийска стратегия. Флаг футболът, вариация на американския футбол, като се има поради голямата известност на Националната футболна лига (НФЛ) в страната, скуошът и лакросът ще създадат своя олимпийски дебют, в случай че бъдат утвърдени.

Крикетът, който се радва на голяма известност, ще се завърне в програмата. Той се появи един път преди този момент през 1900 година, само че след големия триумф на женския крикет на Игрите на Британската общественост през 2022-а към този момент е съвсем сигурен за Лос Анджелис 2028.

Бейзболът беше включен в няколко предходни олимпиади и беше прибавен към програмата на Токио 2020, откакто беше изваден през 2012 и 2016 година, само че няма да бъде част от игрите в Париж 2024. Софтболът, в който се състезават дами, се появи на пет предходни издания на най-голямото спортно събитие, само че отпадна за Игрите във френската столица.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР