Организаторите на Олимпиадата в Париж през 2024-а са в "сериозни

...
Организаторите на Олимпиадата в Париж през 2024-а са в "сериозни
Коментари Харесай

Електронните спортове може да имат място на Олимпиадата през 2024

Организаторите на Олимпиадата в Париж през 2024-а са в "сериозни диалози " по отношение на включването на електронните спортове като показателен спорт на Игрите, похвалиха се от Международната федерация по eSports.

От Париж пък прецизираха, че ще дискутират въвеждането на eлектронните спортове с МОК преди да вземат решение. Състезателните видео игри ще бъдат формален спорт на Азиатските игри през 2022-а. "Няма да е допустимо да бъдат публична дисциплинираност. Но може да бъдат демонстративно допълнение към Олимпиадата в Париж, изясни генералният секретар на IeSF Леополд Чун.

Важно конкретизиране от президента на МОК Томас Бах е, че видео игрите не може да включват "промотиране на принуждение " или "всякакъв тип демонстрации ". През октомври, МОК съобщи, че изследва опцията да включи електронните спортове към бъдещите Игри, които "могат да бъдат прегледани като спортна интензивност ", само че с уточнението те да не нарушават олимпийските правила.

Международната федерация по електронни спортове включва в себе си 46 държави-членки и организира годишно Световно състезание.

През 2016-а година приходите на eSports са 400 милиона паунда при световна публика от към 320 милиона души. Очаква се до 2020-а тези цифри да се усилят до 1 милиард паунда в доходи и 600 милиона публика.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР