Организаторите на НАСКАР обявиха датите и местата на нови пет

...
Организаторите на НАСКАР обявиха датите и местата на нови пет
Коментари Харесай

НАСКАР се завърна в Южна Каролина и обяви датите за нови пет състезания

Организаторите на НАСКАР оповестиха датите и местата на нови пет надпревари, които ще се проведат след подновяването на прекъснатия поради COVID-19 сезон предишния уикенд в Дарлингтън. Надпреварата бе първа след осем седмици пауза поради пандемията и бе извоювана от Кевин Харлик от тима на Стюърт-Хаас Рейсинг.

След като при започване на месеца бяха оповестени общо четири старта, по два в Дарлингтън и Шарлът, в този момент бяха добавени и пет – надлежно в Бристъл, Атланта, Мартинсвил, Маями и Таладега. Състезанието в Тенеси ще се проведа на 31 май, преди керванът да се трансферира в Джорджия седмица по-късно, до момента в който надпреварата на „ кламера “ в Мартинсвил ще е в сряда, 10 юни и ще е първото съревнование в историята на трасето, което ще се организира при изкуствено осветяване.

Четири дни след Мартинсвил ще се организира и конкуренцията в Маями, преди тази порция от сезона да приключи по най-дългото трасе от календара на НАСКАР – Таладега. Всички пет старта ще се проведат пред празни трибуни поради вилнеещата пандемия от ковид, която наложи и близо двумесечната пауза след четвъртата конкуренция за сезона във Финикс през март.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР