Организаторите на надпреварата за Гран При на Саудитска Арабия направиха

...
Организаторите на надпреварата за Гран При на Саудитска Арабия направиха
Коментари Харесай

Пистата в Джеда с 1 метър по-къса през тази година

Организаторите на конкуренцията за Гран При на Саудитска Арабия направиха няколко промени по пистата в Джеда преди третото издание на надпреварата.

Повечето корекции са към бързите завои в първия бранш, където част от бетонните стени бяха изместени по-назад, с цел да се усъвършенства видимостта на водачите. Тези промени към този момент бяха утвърдени от международния първенец Макс Верстапен, който завоюва миналогодишната Гран При на Саудитска Арабия.
 Макс утвърди измененията по „ рисковата писта ” в Джеда Макс утвърди измененията по „ рисковата писта ” в Джеда
Една друга промяна по конфигурацията на трасето е в зоната на завои 22 и 23, които в този момент са малко по-тесни и спънати, с цел да се убие скоростта на водачите там. Самите корекции включват изместването на върха на 22-я завой с 10 метра по-късно, до момента в който този на идната крива бе преместен с 5 метра. След тези промени се чака скоростта в тази секция от пистата да бъде с 50 км/ч по-ниска по отношение на предходните две издания на конкуренцията край крайбрежията на Червено море.

Един различен резултат от тези промени е, че през тази година формалната дължина на обиколката ще бъде 6.174 километра, което е с един метър по-малко по отношение на 2021 и 2022. Това обаче няма да докара до смяна в броя обиколки, които ще би трябвало да бъдат направени в неделното съревнование, което ще продължи да включва 50 тура.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР