Организаторите на Miami Open ще направят всичко възможно, за да

...
Организаторите на Miami Open ще направят всичко възможно, за да
Коментари Харесай

Miami Open пусна заявка за „специално изключение“ за Новак Джокович


Организаторите на Miami Open ще създадат всичко допустимо, с цел да може Новак Джокович да взе участие в шампионата. Световният №1 продължава да бъде измежду декларираните участници, само че политиката на Съединени американски щати за неимунизираните против COVID-19 не разрешава на тенисиста да влезе на територията на страната. Именно поради това ще бъде поискано особено изключение.

Джокович ще може да играе на US Open по-късно през 2023 година, откакто възбраната за неимунизирани чужденци против COVID-19 ще отпадне. Това обаче ще се случи чак на 11 май.

, тъй че вероятността носителят на 22 трофеи от Големия шлем да взе участие е дребна. Ако той не го направи, ще загуби първата си позиция в международната класация.

Новак стартира своята 378-ма седмица като №1 в света. Той усъвършенства досегашното върхово достижение на Щефи Граф и към този момент е едноличен водач по този индикатор.

Турнирният шеф на Miami Open Джеймс Блейк изясни с какъв мотив ще изиска от управляващите изключение за Джокович:

„ Искането ни ще бъде основано на обстоятелството, че няма забележима заплаха от това той да взе участие в шампионата. Не можем да преместим шампионата за 11 май, а желаеме нашият най-велик първенец да участва “ – сподели Блейк пред Miami Herald.

“Посочили сме в поръчката си, че наличието на Джокович ще бъде положително от икономическа позиция – както за Маями, по този начин и за почитателите на тениса по целия свят “.

Мастърс шампионатът стартира на 19 март и макар напъните на уредниците, към този момент очакванията, че сърбинът ще играе са дребни.

„ Направили сме всичко по силите си за особено изключение. Решението към този момент не е в наши ръце. Джокович е поканен и е в листата. Той е ставал първенец тук шест пъти и бихме желали да има опцията да вдигне купата за седми път. Направили сме всичко, което зависи от нас “ – приключи Блейк.

Той разкри, че от Индиън Уелс също са подали публична поръчка за изключение за Новак Джокович:

„ Ако му разрешат да играе там, значи ще пристигна и в Маями. Ако не му разрешат, ясно е, че няма да пристигна и тук “.

През януари Джокович завоюва своята 10-а купа от Australian Open и общо 22-ра от Големия шлем, побеждавайки Стефанос Циципас на финала в Мелбърн.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: Лазаров, Мъри и една алена рокля
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР